Quantcast

Danijos bendrovė burs daiktų interneto komandą Kaune

Danijos bendrovė NKT, viena pirmaujančių pasaulyje elektros kabelių gamintojų, ir bendrovės remiamas inovacijų centras THINKT nusprendė suvienyti savo kompetencijas Kaune, kur buria skaitmeninių projektų plėtojimo komandą. Naujoji komanda bendradarbiaus su THINKT centru Berlyne ir plėtos naujus projektus energetikos pramonei.

„Pastaraisiais metais NKT didinant finansų komandą supratome, kad Kaunas turi didelių galimybių padėti mums įgyvendinti savo skaitmeninius projektus, ir panorome jomis pasinaudoti. Stiprus techninės pakraipos universitetas, vietos specialistų IT kompetencijos ir verslumo dvasia palengvino sprendimo burti antrąją komandą Europoje būtent čia, Kaune, priėmimą, - teigia „THINKT Digital“ generalinis Veaceslavas Driglovas.

Bendrovė ieško įterptosios programinės įrangos inžinierių, programinės įrangos kūrėjų, projektų vadovų, dizainerių, testuotojų ir sprendimų architektų, kurie norėtų prisijungti prie naujosios komandos. Ši komanda kurs naujus sprendimus tarptautinėms bendrovėms, skirdama didžiausią dėmesį energetikos pramonės ir skirtingų jos sektorių iššūkiams. Numatoma, kad naują komandą po dvejų trejų metų sudarys apie 30 specialistų.

„Daiktų internetas yra viena iš kelių ateities industrijų, kuriose Kaunas turi milžinišką potencialą suburti stiprų klasterį. Viena vertus, Kauno technologijos universiteto (KTU) mokslininkai su šia technologija dirba ne vienerius metus ir turi ne tik mokslinių žinių, bet ir patirties vykdant bendrus projektus su verslu. Antra vertus, Kaune savo padalinius atidaro ir užsienio kapitalo bendrovės, atnešančios tarptautinę patirtį ir industrijos žinias. Šis derinys turėtų padėti augti ir vietos sprendimų kūrėjams“, - teigia ūkio ministras Virginijus Sinkevičius.

Tikrasis daiktų interneto technologijos potencialas glūdi jos pritaikyme ne tik vartotojų, bet ir pramonės reikmėms.

„Kai tokie inovatyvūs kūrėjai kaip THINKT pasirenka Lietuvą, mūsų specialistai pirmieji įsisavina įvairius šios technologijos aspektus. Tai padeda mūsų šaliai likti konkurencingai ketvirtosios pramonės revoliucijos priešaušryje“, - teigia „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Mantas Katinas.

THINKT komanda įsikurs NKT verslo paslaugų centre ant Neries kranto - naujajame verslo centre „Kauno Dokas“.

„THINKT Digital“ yra inovacijų centras, kurį remia NKT. Jis įsikūręs Berlyne ir daugiausia dirba su „verslas verslui“ (B2B) produktais ir projektais.

NKT - kabelių rinkos pradininkė ir jau daugiau kaip 125 metus pirmauja kabelių rinkoje, įvairiais kabeliais aprūpindama statybos ir energijos paskirstymo ir kt. sritis. Ji taip pat daug dėmesio skiria augančiai jūros vėjo energijos veiklos šakai ir pasaulinių elektros tinklų plėtrai. Bendrovėje dirba daugiau kaip 3 400 darbuotojų. 2017 m. bendrovės pajamos viršijo 1 mlrd. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Dar neseniai būrė iš kavos tirščių, o dabar danai burs iš daiktų?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių