Quantcast

Dalis Kauno antrokų kūno kultūros pamokas leido kitaip

  • Teksto dydis:

Šventinio laikotarpio metu Kauno Panemunės pradinės, KTU inžinerijos licėjaus ir pradinės mokyklos „Herojus“ antrokai baigė 22 plaukimo pamokų ciklą. Kūno kultūros pamokas vaikai praleido baseine, mokydamiesi plaukti, nardyti, šokinėti ir saugiai elgtis vandenyje.

Lietuvos 470 asociacija vykdė antrokų mokymo plaukti projektą, finansuojamą Kūno kultūros ir sporto departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės.

Lietuvos 470 asociacija jau kelerius metus moko vaikus plaukti, vykdo įvairias programas, organizuoja Tarptautines plaukimo varžybas Kaunas „Grand prix“, kuriose 2017 metais dalyvavo apie 600 dalyvių iš penkių skirtingų Pasaulio šalių.

Minėta asociacija organizuoja vaikų vasaros stovyklas, o šį pavasarį yra planuojama Tarptautinė plaukimo stovykla Kaune. Antrokų mokymo plaukti projektą vykdė didelę patirtį turintys plaukimo treneriai, kurių pagalba didžioji dauguma vaikų jau geba plaukti dviem plaukimo stiliais be pagalbinių priemonių. Kauno antrokai išmoko nerti po vandeniu, pasiekti baseino dugną ir saugiai šokti į vandenį. Kauno mokyklų, mokytojų ir vaikų aktyvumas parodė, kad antrokų mokymo plaukti projektas reikalingas ir naudingas visiems Lietuvos vaikams. 2018-aisiais metais projektas bus tęsiamas. Minėtų mokyklų antrokai laukia projekto tęstinumo ir naujų žinių iš plaukimo trenerių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mama

Mama portretas
Na, pasisekė šiems antrokams. Kai kurių baseinų trenerės yra abejingos, nemotyvuotos. Gal nemokančius ir moko, bet mokantys plaukti paliekami tiesiog plaukinėti pirmyn ir atgal.

LAIMA

LAIMA portretas
Na tai kad ne tik šių paminėtų mokyklų antrokai mokomi plaukti, ką čia giriasi.

algis

algis portretas
Labai geras projektas gali pratęsti ir trečiokam.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių