Quantcast

„Citadele Kauno maratonas“ bėgikus pakvies į naujas trasas

"Citadele Kauno maratonas" kviečia bėgikus išmėginti jėgas jau įprastuose nuotoliuose, tačiau pakvies juos į naujas trasas.

Birželio 10-ąją šeštą kartą vyksiančio renginio programoje bėgimo profesionalams ir mėgėjams bei pradedantiesiems numatytos penkios rungtys: klasikinio maratono (42,195 km), pusės maratono (21,098 km), 10 km, 5 km ir 1,5 km (šeimoms).

Pasak "Citadele Kauno maratono" direktoriaus Regimanto Tarasevičiaus, dalyvių registracija jau įsibėgėjo, o didžiausio antplūdžio laukiama, kai iki starto liks dvi trys savaitės.

Pernai Kaune varžėsi beveik 5 tūkst. bėgikų iš 37 pasaulio valstybių.

"Tikimės šiemet sulaukti ne mažiau dalyvių, nes Kauno maratonas – vis plačiau žinomas, jį gerai įvertino Tarptautinės lengvosios atletikos federacijos (IAAF) ir Tarptautinės maratonų ir ilgųjų distancijų bėgimo asociacijos (AIMS) ir Europos atletikos federacijos (EAA) ekspertai", – sakė R.Tarasevičius.

Kol kas nepatvirtintos trasos, kuriose vyks varžybos.

"Santakos parke, Nemuno krantinėje, Laisvės alėjoje vyksta renovacijos darbai, tad su miesto savivaldybės specialistais svarstome kelis naujų bėgimo trasų variantus. Manau, kad jau artimiausiu metu pasirinksime tinkamiausią", – teigė R.Tarasevičius.

Anot pašnekovo, renginio formatas nesikeis – tai bus šventė ir dalyviams, ir žiūrovams, vyks koncertai, bus surengtos parodos, konferencijos.

"Citadele Kauno maratono" organizatoriai neatsisako ambicingo siekio – gauti IAAF "Road Race Bronze" ženklą, pirmiausia – bent pusės maratono distancijai.

"IAAF auksinis, sidabrinis ar bronzinis "Road Race" ženklas – garantija, kad varžybos – kokybiškos, saugios, apie jas IAAF skelbia savo kalendoriuje. Tai pripažinimas aukštu tarptautiniu lygiu, – kalbėjo R.Tarasevičius. – Šiemetis "Citadele Kauno maratonas", atsižvelgiant į trasos pokyčius, bus vienas pasiruošimo etapų įgyvendinti IAAF reikalavimus, o visas procesas turėtų užtrukti ne vienus metus."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių