Quantcast

Ceremonimeistras: kelti vėliavą prie Kauno pilies galėtų būti nauja tradicija

Prie Kauno pilies 7,5 metrų pločio istorinė vėliava plevėsuoja nuo kovo, tačiau pirmadienį vidurdienį, giedant Lietuvos himną, ji kilo dar kartą.

Devyniose savivaldybėse prie svarbių Lietuvai objektų kilo trispalvės ir istorinės vėliavos. Taip projekto „Misija Lietuva“ rengėjai kviečia didžiuotis savo valstybe ir įprasminti istorines vietas, kuriose vėliavų nėra.

Prie Kauno pilies 7,5 metrų pločio istorinė vėliava plevėsuoja nuo kovo, tačiau pirmadienį vidurdienį, giedant Lietuvos himną, ji kilo dar kartą.

Iškelti valstybines ir istorines vėliavas prie svarbių ojektų Valstybės dieną – projekto „Misija Lietuva“ organizatorių idėja.

„Liepos 6 d. mes stengiamės kelti vėliavas kaip tam tikrą simbolinį aktą, ką mes mažų mažiausiai galime padaryti dėl savo šalies didvyrių. Vėliau, per likusius metus, mes taip pat organizuosime diskusijas, susitikimus tiek prie vėliavų, tiek kitose vietose, kalbėdami apie tai, kas mums yra Lietuva, kas yra pilietiškumas ir kodėl mes turime didžiuotis gyvendami šitoje valstybėje“, – aiškina projekto „Misija Lietuva“ organizatorius Karolis Žemaitis.

Kauno pavieto laisvųjų šaulių artilerijos tarnybos salvės – už Lietuvos valstybę, šlovingą Kauno miestą ir jo svečius.

Miesto ceremonimeistras sako, kad kelti vėliavą prie Kauno pilies Valstybės dieną galėtų būti nauja tradicija mieste.

„Svarbiausia, kad dalyvauja jauni žmonės, jie stengiasi, jie nori būti tikri tėvynės patriotai. Ir tos iniciatyvos yra geros“, – tikina Kauno ceremonimeistras Kęstutis Ignatavičius.

Šįmet prie projekto prisijungė devynios savivaldybės – dvi dešimtys vėliavų kilo ant piliakalnių, miestelių centruose, prie Dariaus ir Girėno aerodromo, Kalniškės mūšio vietoje.


Šiame straipsnyje: piliskaunasVėliava

NAUJAUSI KOMENTARAI

nesistebiu

nesistebiu portretas
keiciasi miesto valdzia, tai reikia keisti ir tradicijas?

Įdomu

Įdomu portretas
Kaunas turi Lietuvos širdyje ,Karo muziejaus Panteone keliamos vėliavos tradiciją.Ar norima išskaidyti ir išplauti šią tardiciją keliant keliose Kauno vietose vėliavas.Vienur jauni,kitur seni.kitur turtigi,kitur varguoliai ir t.t.KODĖL???????Kam tai naudinga?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių