Quantcast

Buvusį „Merkurijų“ perka verslininko A. Rakausko įmonė

  • Teksto dydis:

Verslininko Augustino Rakausko kontroliuojama „Litvaldos“ įmonių grupė įsigijo Kauno Laisvės alėjoje buvusio prekybos centro „Merkurijus“ žemės sklypą su statiniais bei rekonstrukcijos projektą. Naujieji savininkai ketina čia įrengti prekybos centrą su administraciniais ir gyvenamosios paskirties pastatais bei požeminėmis stovėjimo aikštelėmis.

Už kažkada garsaus prekybos centro „Merkurijus“ žemės sklypą su statiniais ir  rekonstrukcijos projektą „Litvalda“ įmonių grupė įsipareigojo sumokėti 4 556 661 eurą (be PVM). Viešo pirkimo būdu pastatą pardavė bendrovė „Mokumo valdymo sprendimai“, vykdanti ankstesnio „Merkurijaus“ savininko - bendrovės „Homburg Merkurijus“ – bankroto procedūrą.

„Statybos darbus ketiname pradėti kaip galima anksčiau, vos baigsime su pirkimo procedūra susijusius formalumus. Radikalių projekto pokyčių nenumatome, tęsime prekybos centro statybas pagal turimą projektą ir statybos leidimą su korekcijomis, kurias diktuoja dabartiniai rinkos poreikiai“, – apie „Merkurijaus“ ateitį kalbėjo įmonių grupės „Litvalda“ vadovas Zenonas Meškauskas.

Į „Merkurijaus“ komplekso statybas ketinama investuoti 20 mln. eurų.

Pagal 2008 m. parengtą projektą šioje Laisvės alėjos vietoje numatoma įrengti daugiafunkcinį 28 tūkst. kv. m. pastatą, kuriame įsikurs prekybos centras, komercinės patalpos bei gyvenamieji apartamentai, taip pat bus įrengta požeminė stovėjimo aikštelė.

Sovietmečiu populiarus prekybos centras „Merkurijus“ buvo pastatytas 1982 metais. 2007-aisiais prekybos centro pastatus nusipirko pensijų fondų valdoma įmonių grupė „Homburg“, kuri juos nugriovė ir pradėjo naujas statybas, tačiau, kelis kartus keitusi investicinius planus, jų nebaigė.

2017 metų pradžioje bendrovei „Homburg Merkurijus“ iškelta bankroto byla, o jos turto valdymą perėmė bankroto administratorius „Mokumo valdymo sprendimai“. Tais pačiais metais organizuotos nesėkmingai pasibaigusios varžytynės, kuriose nebaigtą statyti 8,4 tūkst. kvadratinių metrų ploto komercinės paskirties pastatą su požemine stovėjimo aikštele ir 69,34 aro ploto sklypo dalį su priklausiniais siūlyta įsigyti už pradinę 6,42 mln. eurų kainą.

Dabartinis pasiūlymas įsigyti „Merkurijaus“ pastatus ir projektą viešo pirkimo būdu paskelbtas liepos pabaigoje. Geriausią pasiūlymą pateikė ir pastatus nusipirko „Litvalda“ įmonių grupė.

Įmonių grupė „Litvalda“ valdo prekybos ir laisvalaikio centrą „Mega“, prekybos centrus „Banginis“ bei kitą nekilnojamąjį turtą. Kontrolinis „Litvalda“ įmonių grupės akcijų paketas priklauso Augustinui Rakauskui, vienam iš „Kesko Senukai Lietuva“ akcininkų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
CHE: "Viešo pirkimo būdu pastatą pardavė bendrovė „Mokumo valdymo sprendimai“, vykdanti ankstesnio „Merkurijaus“ savininko - bendrovės „Homburg Merkurijus“ – bankroto procedūrą" - nepamirškit kad PATS PELNINGIAUSIAS biznis tai BANKROTAS! Taip kad ir čia - NIEKO nebus: kiek dulkių, kiek triukšmo, paskui Senukai' pasidalins, o ta atsidalinta dalis bankrutuos... taip kad čia NIEKAS nesikeis! (juk dabar Krabas skaičiuoja pelnus KIEK uždirbs kai firma 'Kaunas tvarkosi' bankrutuos... juk aiškiai tam ruošiamasi).

G.

G. portretas
Svarbu, kad bent kas nors bus, nes jau tragedija i tuos aptvarus tiek laiko ziuret. Tegul stato, bet pastato. Ar stiklinis baisiau uz blokini? Manau, kad jokio skirtumo. Svarbu tvarka!

Misas van der Rogė

Misas van der Rogė portretas
Bus eilinis stiklinis gargaras, koks išdygo prie Akropolio, bet vis geriau nei krūmais apaugusi dykvietė.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių