Quantcast

Buvęs Kačerginės mokyklos direktorius nesiliauna stebinti aktyvumu ir pokštais

  • Teksto dydis:

Penktadienį Kačerginės seniūnijoje buvo pagerbtas ilgametis Kačerginės mokyklos direktorius Romualdas Aukštuolis.

90-metį švenčiantis kačerginietis tebėra aktyvus ir gyvybingas: laisvalaikiu mina dviratį, lankosi bibliotekoje, dalyvauja Trečiojo amžiaus universiteto veikloje, sklandžiai cituoja Volterą ir kitus išminčius.

Pasveikinti garbaus pedagogo atvyko Kauno rajono savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus atstovai, bičiuliai, buvę mokiniai.

R. Aukštuolis Kačerginės mokykloje dirbo nuo 1964 iki 1976 metų. Gausiame jo auklėtinių būryje - ir Kauno rajono meras Valerijus Makūnas. „Šis žmogus - tikra Kačerginės siela. Jis yra pavyzdys mums visiems, kaip reikia dirbti, mylėti savo kraštą ir žmones“,- kalbėjo meras, teikdamas sukaktuvininkui Kauno rajono ženklą ir rankšluostį su rajono simbolika.

„Pasikabinsiu ant sienos vietoj vėliavos“, - šmaikštavo R. Aukštuolis.

Šiltų žodžių sukaktuvininkui negailėjo ir kita jo mokinė – Kačerginės daugiafunkcio centro direktorė Aurika Laurinaitienė, kuriai R. Aukštuolis dėstė istoriją. Ji prisiminė, kad mokytojas būdavo reiklus ir mėgdavo pokštauti. Berniukams, kurie laikydavo rankas kišenėse, žadėdavo į jas pripilti smėlio ir užsiūti.

„Šiandien man pasisekė, nes apie save išgirdau daug gražių žodžių. Esu jau arti Dievo, gal ir jis išgirs?“, - šypsojosi R. Aukštuolis.

V. Makūnas savo mokytojui ir Kačerginės bendruomenei pranešė dvi svarbias žinias: savivaldybė jau šiemet nuties dviračių taką iki Zapyškio ir pradės Kačerginės mokyklos rekonstrukcijos darbus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Julija

Julija portretas
Svarbu, kad žmogus gražiai masto ir padoriai elgiasi

kauno rajone

kauno rajone portretas
visi protyngi zmones gyvena

Petras

Petras portretas
Tai gal Norfa tegul ir taiso. Tokia korporacija varto milijonus. Prie ko čia meras?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių