Quantcast

Būsimieji studentai renkasi į Aukštųjų mokyklų mugę

Kaune rengiama Aukštųjų mokyklų mugė, kurioje būsimieji studentai išsamiai supažindins su studijų programomis, galės konsultuotis su dėstytojais ir studentais, taip pat sužinoti priėmimo į aukštąsias mokyklas naujoves. Futbolo manieže vykstančioje tradicinėje mugėje dalyvauja beveik visos šalies aukštosios mokyklos.

Daugiausia pokyčių susiję su stojimo prašymų pateikimo procedūra. Būsimiems studentams teks konkrečiau apsispręsti, kur ir ką jie nori studijuoti.

Anot Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti prezidento Prano Žiliuko, stojantieji gaus ne du, kaip anksčiau, o tik vieną kvietimą studijuoti į valstybės finansuojamą arba mokamą studijų vietą.

Šįmet taip pat sunkėja patekimo į aukštąsias mokyklas sąlygos. Norint studijuoti universitete, vien brandos atestato neužteks – būtina išlaikyti valstybinį lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą, mokėti bent vieną užsienio kalbą.

Keturioliktą kartą Kaune rengiamoje mugėje dalyvaus keturios dešimtys aukštųjų mokyklų atstovų, laukiama atvykstant kelių tūkstančių moksleivių iš visos Lietuvos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

***

*** portretas
KADA?!- štai kur klausimas...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių