Quantcast

Būsimi studentai pasirašė sutartis – aiškėja Kauno favoritas

Trečiadienį šalies aukštosios mokyklos skelbia likusias laisvas valstybės finansuojamas studijų vietas. Rugpjūčio mėnesį po antrojo pagrindinio priėmimo etapo ir papildomo priėmimo paaiškės, kiek studentų įstojo į universitetus ir kolegijas.

Trečiadienį šalies aukštosios mokyklos skelbia likusias laisvas valstybės finansuojamas studijų vietas. Rugpjūčio mėnesį po antrojo pagrindinio priėmimo etapo ir papildomo priėmimo paaiškės, kiek studentų įstojo į universitetus ir kolegijas.

Kol kas aiškūs tik pirmojo pagrindinio priėmimo etapo rezultatai. „Kauno diena“ vakar rašė, kad būsimi studentai nelaukė paskutinės dienos, ir antradienį pasirašyti sutarčių su Kauno aukštosiomis mokyklomis atėjo vos vienas kitas jaunuolis.

Kaip skelbiama LAMA BPO tinklapyje, daugiausia sutarčių Kaune buvo pasirašyta su Kauno technologijos universitetu (KTU) – 1380 sutarčių dėl valstybės finansuojamų studijų ir 362 sutartys dėl valstybės nefinansuojamų studijų.

Nors dar nėra tikslios statistikos, tačiau ryškėja tendencija, kad vis daugiau jaunuolių renkasi ne universitetą, o kolegiją. Su Kauno kolegija buvo pasirašytos 1248 sutartys dėl valstybės finansuojamų studijų ir 582 sutartys dėl valstybės nefinansuojamų studijų, su Kauno technikos kolegija -  363 sutartys dėl valstybės finansuojamų studijų ir 152 sutartys dėl valstybės nefinansuojamų studijų.

Su Vytauto Didžiojo universitetu (VDU) pasirašytos 444 sutartys dėl valstybės finansuojamų studijų ir 611 sutarčių dėl valstybės nefinansuojamų studijų, su Lietuvos sveikatos mokslų universitetu (LSMU) 394  sutartys dėl valstybės finansuojamų studijų ir 643 sutartys dėl valstybės nefinansuojamų studijų, su Aleksandro Stulginskio universitetu (ASU) – 165 sutartys dėl valstybės finansuojamų studijų ir 378 sutartys dėl valstybės nefinansuojamų studijų, su Lietuvos sporto universitetu - 98 sutartys dėl valstybės finansuojamų studijų ir 303 sutartys dėl valstybės nefinansuojamų studijų, su Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademija - 67 sutartys dėl valstybės finansuojamų studijų.

„Šiemet yra skirtinga bendrojo priėmimo tvarka ir galutiniai skaičiai paaiškės tik rugpjūčio viduryje, tad kol kas skelbiami tarpiniai skaičiai“, – anot LAMA BPO atstovės spaudai Aldonos Steponavičiūtės, dėl šių priežasčių kol kas negali būti ir kalbama apie kažkokias naujas tendencijas.

Anot VDU Marketingo ir komunikacijos tarnybos direktorės Justinos Šimkevičiūtės, beveik visi pakviestieji studijuoti universiteto valstybės finansuojamose vietose atėjo pasirašyti sutarčių.

„Populiariausios studijų programos lieka panašios kaip ir pernai. Tai Biotechnologija, Anglų filologija, Kūrybinės industrijos, Viešoji komunikacija, Rytų Azijos šalių kultūros ir kalbos, Teisė ir kt. Tačiau sakyti dar anksti, nes laukiame kitų bendrojo priėmimo etapų“, – sakė universiteto atstovė.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių