Quantcast

Biurokratinė našta rajone – viena mažiausių

  • Teksto dydis:

Kauno rajone gyventojų skaičius auga, o savivaldybės administracijos pareigybių skaičius tūkstančiui gyventojų beveik nesikeičia nuo 2011 m. Tai atskleidė Lietuvos laisvosios rinkos instituto (LLRI) tyrimas.

LLRI duomenimis, Kauno rajono savivaldybėje užimamų pareigybių skaičius, tenkantis tūkstančiui gyventojų, 2015 m. siekė 3,88. Tarp 60 ne miesto savivaldybių – tai vienas geriausių rezultatų. Pagal šį rodiklį Kauno rajonas nežymiai nusileidžia tik Kėdainių savivaldybei (3,11).

Lietuvos vidurkis rajonų grupėje siekia 7,86. Didžiausia biurokratine našta pasižymi Neringos (28,67), Pagėgių (17,07) ir Ignalinos (13,76) savivaldybės.

Tyrimo autoriai pastebi, kad didžiojoje dalyje Lietuvos savivaldybių gyventojų skaičius mažėja, o savivaldybių tarnautojų skaičius nesikeičia arba auga. Užimamų pareigybių skaičiaus augimą gali nulemti ir kitos priežastys: valstybės deleguotų funkcijų kitimas, jų delegavimas savivaldybėms, padalinių restruktūrizavimas.

LLRI atkreipė dėmesį, kad tiriamuoju laikotarpiu (2011–2015 m.) Lietuvos gyventojų skaičius sumažėjo 4 proc., o savivaldybių administracijos išaugo 4 proc.

KRD inf.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių