Quantcast

Betoninės barikados Smalininkų g. – nesunaikinamos

Senamiesčio gyventojai tęsia kovą su kelio ženklo "Motorinių transporto priemonių eismas draudžiama" nepaisančiais vairuotojais. Siaurutę Smalininkų g. užtvėrė betono luitais.

Įprotis kaip prigimtis

Barikados Smalininkų g. statomos jau ne pirmą kartą. Prieš keletą mėnesių "Kauno diena" rašė, kad ties Smalininkų g. sankryža su Nemuno g. automobilių padangomis užtvertas įvažiavimas į šią nedidelę gatvelę.

Jau tada Kelių policijos valdybos viršininkas Danas Česnauskas tvirtino, kad tokia savavalė barikada yra negalima. Kauno savivaldybės Transporto skyriaus viršininkas Paulius Keras tokius gyventojų kovo būdus su draudžiamu ženklu nepaisančiais vairuotojais vadino šiukšlinimu. Už viešos vietos šiukšlinimą numatyta administracinė atsakomybė.

Smalininkų g. daugeliui kauniečių buvo žinoma kaip patogus išvažiavimas į Karaliaus Mindaugo pr. išvengiant apvažiavimo ir spūsčių Birštono g. Smalininkų g. viena siauriausių Kaune, joje nėra šaligatvių, važiuojant transporto priemonėms pėstiesiems tekdavo prisišlieti prie sienos.

Trūksta atsakomybės

Gyventojai patys kreipėsi į savivaldybę, kad Smalininkų g. eismas būtų uždraustas.

"Dėl eismo apribojimo gyventojams ir buvo palengvintos sąlygos. Kitų nusiskundimų savivaldybė negavo", – dėstė Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis. Sprendžiant pagal vis atsirandančias barikadas, vairuotojai nesiliovė važinėti, o gyventojai piktintis.

Išvalius gatvės užtvarus galiausiai išdygdavo naujos padangų tvoros. Kauno priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos paros įvykių suvestinėse praėjusį mėnesį buvo užfiksuotas gaisras Smalininkų g. Konstatuota, kad degė gatvėje paliktos padangos.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas A.Pakalniškis tvirtino negirdėjęs apie Smalininkų g. statomas kliūtis vairuotojams. "Tikrai negalima to daryti. Reikia laikytis kelio ženklų, o tie kurie nesilaiko, turėtų būti baudžiami", – poziciją dėstė A.Pakalniškis.

Kelia pavojų

Miesto vadovų ir policijos pareigūnų pastebėjimai, kad savavališkai statomos kliūtys yra pažeidimas, nestabdo gyventojų. Kai padangų užtvara supleškėjo liepsnose, ties įvaža į gatvelę buvo padėti du betono luitai.

Tokie gyventojų sprendimai automobilius gal ir stabdo nuo draudžiamo važiavimo, tačiau neįgaliesiems vežimėliuose tai tampa neįveikiama kliūtimi, dviratininkams naktį – garantuotas vizitas į traumatologinį.

Tyli, bet veiksminga Senamiesčio gyventojų kova tęsiasi. Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas aiškino, kad miesto gatvių tinklas yra formuojamas siekiant užtikrinti patogų judėjimą. Smalininkų g., nors ir siaura, turi gatvės statusą. Esą iš jos formuoti aklagatvį nebūtų gerai.

Specialiosioms tarnybos lieka įsiminti, kad įvažiuodamos į Smalininkų g. susidurs su kliūtimis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pipiec

Pipiec portretas
dėl kelių asilų, kurie tingi kilometrą apvažiuoti dar čia triukšmą keliat. O žmonėms, ten gyvenantiems jausmas lyg po kambarį su mašina važinėtų. Urodai, prisiminkit ne tik teises, bet ir pareigas. Kol betono nepadėsi, tol važinės. Ir dar - kokiu urodu reikia būti, kad nepatingėt ir ateit uždegt tas padangas....

gyventojai

gyventojai portretas
toje gatveleje nera nei saligatviu kaip ten vaikscioti zmonem kelis kartus pati ciut nenukentejau ten masinos kaip uzgazuoja tai nezinai kur detis ten turi but uzdraustas vaziavimas nes vienas zingsnis iki nelaimiu

GATVE IR YRA GATVE

GATVE IR YRA GATVE  portretas
Vadinasi ja turi buti įmanoma pravažiuoti ! O tie senamiescio ponaičiai visai ribas pametė . Norėjo gyventi centre , senamiestyje , tai privalo ir susitaikyti su tuo , kad ten vietos mažai ir viskas sugrūsta. NEDERA DAR IR GATVES OKUPUOTI !
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių