Quantcast

Bedarbių gretos Kaune aptirpo

  • Teksto dydis:

2016 metų balandžio mėnesį registruoto nedarbo rodiklis Kauno teritorinės darbo biržos aptarnaujamoje teritorijoje, lyginant su praėjusiu mėnesiu, sumažėjo 0,5 proc. punkto ir mėnesio pabaigoje siekė 7,1 proc. visų regiono darbingo amžiaus gyventojų.

Balandžio pabaigoje Kauno teritorinėje darbo biržoje buvo įregistruota 25,3 tūkst. darbo neturinčių regiono gyventojų arba beveik 1,8 tūkst mažiau nei prieš mėnesį. Palyginti su praėjusių metų analogišku laikotarpiu, bedarbių skaičius sumažėjo beveik 1,5 tūkst., nedarbo rodiklis – 0,3 proc. punkto.

Nedarbas Kauno teritorinės darbo biržos aptarnaujamoje teritorijoje ir toliau išlieka mažesnis nei šalies vidurkis (8,3 proc.) ir vienas mažiausių Lietuvoje (mažesnis nedarbo rodiklis fiksuotas tik Vilniaus regione – 7,0 proc.).

Per balandžio mėnesį Kauno teritorinėje darbo biržoje užsiregistravo 3,8 tūkst. darbo neturinčių asmenų, regiono darbdaviai ieškantiems darbo siūlė apie 6,6 tūkst. laisvų darbo vietų – jų pasiūla per mėnesį išaugo 14,6 proc. Per mėnesį įdarbinta beveik 3,3 tūkst. asmenų, į užimtumą remiančias aktyvios darbo rinkos politikos priemones nukreiptas 951 regiono gyventojas, dar apie 1,4 tūkst. pradėjo dirbti savarankiškai pagal verslo liudijimą. Darbdaviams išduoti 245 leidimai įdarbinti užsieniečius, iš jų daugiausia – tarptautinių reisų vairuotojams bei komandiruotiems statybos sektoriaus kvalifikuotiems darbininkams.

Kauno miesto ir rajono savivaldybių teritorijoje registruotas nedarbas balandžio mėnesį smuktelėjo 0,3 proc. punkto ir mėnesio pabaigoje siekė 6,6 proc. Per balandį Kauno teritorinės darbo biržos Kauno miesto ir rajono skyriuose užsiregistravo 2,5 tūkst. darbo neturinčių miesto ir rajono gyventojų, darbdaviai siūlė 5 tūkst. laisvų darbo vietų skyrių aptarnaujamose teritorijose. Įdarbinta per 2 tūkst. asmenų, dalyvauti aktyvios darbo rinkos politikos priemonėse nukreipti 478, iš jų daugiausia, 175, – į profesinio mokymo ir 130 – viešųjų darbų priemones. Veiklą pagal lengvatinį verslo liudijimą pradėjo 976 asmenys, išduoti 235 leidimai įdarbinti užsieniečius. Mėnesio pabaigoje Kauno teritorinės darbo biržos Kauno miesto ir rajono skyriuose iš viso buvo registruota 15,8 tūkst. bedarbio statusą turinčių regiono gyventojų.


Šiame straipsnyje: bedarbiainedarbaskaunasdarbas

NAUJAUSI KOMENTARAI

to Jokūbas

to Jokūbas portretas
Jokio supratimo apie realią situaciją. Pirma, AB „Kauno energija“ yra ne privati, o Kauno m. savivaldybės kontroliuojama įmonė (jei supranti, ką tai reiškia), o antra, ši įmonė neturi nieko bendro su vykdoma namų renovacija. Linkiu išsimiegoti ir paskaityk nors vieną teisės aktą.

vieni ismire per ziema siluminese trasose

vieni  ismire  per  ziema  siluminese  trasose   portretas
antrus uzdubasino laiptinese besisildancius , treti vos saule islindo ,nusiprause , ir ismove y uzsieny duonos kasniuj pinigu uzsidirbt ... tuoj versliakurviaiklyks darbo jegos truksta musulmonu ir xoxolu reikia atsivezt..

Manau,

Manau, portretas
Šildymo sezonas baigėsi, kompensacijų vasarai nereikia, tai išsilakstė kas kur iki rudens.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių