Quantcast

Kauno vairuotojai kėsinasi į šaligatvius

"Automobilių vairuotojai gali absoliučiai nebaudžiami važinėti šaligatviais ir tai bent jau Kaune yra pasiekę epideminį lygį", – pastebėjo Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) profesorius Viktoras Bachmetjevas.

Profesorius ėmė fiksuoti automobilius, kuriuos vairuotojai palieka ant šaligatvių ir siųsti pranešimus portalui "ePolicijai". Supratęs, kad nesužinos, ar vairuotojai buvo nubausti, nutarė išjudinti viešą diskusiją apie šią problemą. V.Bachmetjevas sulaukė palaikymo.

Pasak profesoriaus, negana būti pasyviu stebėtoju ir automobilių parkavimo ypatumus palikti pačių miestelėnų tarpusavio kovai. "Kelių eismo taisyklės (KET) neatšauktos. Jų privalu laikytis. Savivaldybės atstovai ir policija privalo jas įgyvendinti ir priversti jų laikytis. Dabar užmerkiamos akys. Be to, ir pati policija pažeidžia KET parkuodama automobilius prie Vyriausiojo policijos komisariato", – pastebėjo V.Bachmetjevas.

Profesorius išsiaiškino, kad nutempiami automobiliai būna tais atvejais, kai trukdo eismui. V.Bachmetjevas tokį vertinimą laiko akivaizdžiu įrodymu, kad pėstieji nelaikomi visaverčiais eismo dalyviais. Niekam nesvarbu, kaip pėsčiajam sekasi apeiti ant šaligatvio paliktus automobilius. O jei ant šaligatvio paliktą mašiną tektų apeiti neįgaliojo vežimėlyje sėdinčiam asmeniui ar turinčiam regėjimo negalią?

Kauno Kelių policijos valdybos viršininkas Danas Česnauskas priminė, jog pagrindinė kelių policijos funkcija užtikrinti, kad keliuose būtų kuo mažiau žuvusiųjų ir sužeistųjų, visi kiti darbai tarsi antraeiliai.

Viršininkas neneigė – problema dėl parkavimo egzistuoja. Tačiau ant šaligatvių automobilius paliekančių vairuotojų viršininkas nenulinčiavo. Pasak D.Česnausko, Kauno centre akivaizdžiai trūksta parkavimo vietų.

Pasak viršininko, daug metų Centre dirbantys kauniečiai automobilius palikdavo didžiulėje prie Savanorių prospekto ir Žemaičių gatvės sankryžos buvusioje aikštelėje ir likusią kelio dalį eidavo pėsčiomis. Dabar aikštelės nebėra. Ten iškilo modernus verslo centras ir atsitvėrė parkavimo vietas savo automobiliams. Miestiečiams parkavimo vietų skaičius nepadidėjo.

"Žalgirio arenoje" vykstantys renginiai arba nuolaidos "Akropolyje" tiesiogiai proporcinga padidėjusiam pažeidėjų skaičiui. Policijos viršininkas neabejoja, kad dažnai taisykles žmonės pažeidžia ne iš gero gyvenimo, o tiesiog nebežinodami, kaip kitaip pasielgti.

Viršininkas negina, kad kiekvienu kartu reikia nuolaidžiauti ant šaligatvio automobilį paliekančiam asmeniui. Tačiau įvertinus parkavimo problemą miesto centre ragino ir vairuotojus vertinti aplinkybes ir pasižiūrėti, kad pėstiesiems liktų praėjimas.

D.Česnausko duomenimis, per mėnesį už ne pagal KET paliktą automobilį nubaudžiama iki 300 asmenų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pestysis

Pestysis portretas
Nieko nuostabaus.masinu tuoj bus daugiau nei vaikstanciu.visus kiemus baigia uzkisti.ryte einant idarba jau tuoj skraidyt reikes..koks ten dar vezimelis..net isejimus is laiptiniu uzstato..galetu I buta su masina ivaziuotu.

tam „antistukačiui“

tam „antistukačiui“ portretas
tu įsivaizduoji, kad aukščiausia evoliucijos pakopa yra automobilistas? dar paklausiu, pvz jei neužteko bilietų į lėktuvą, visi parduoti, tai tu eini ir atsisėdi kažkam ant kelių, nes tau reikia skristi? jei turi automobilį, tai turi įgimtą teisę jį bet kur numesti? viskas paprasta — nėra parkingo vietos, arba jis tau per brangus — eini pėsti, važiuoji dviračiu ar visuomeniniu transportu. aš irgi pranešu epolicijai apie pažeidimus, kurie gali sukelti mano sveikatos sužalojimą ir pranešinėsiu visuomet. tu čia man nebruk savo kalėjimo paniatkių apie stukačius, aš tokiame sociume nenoriu gyventi. ir dar, nusiimk tačkę nuo facebuko sienos

mentalitetas žmonių ir policijos

mentalitetas žmonių ir policijos portretas
vakarų europoje miesto centre taip pastatyk naglai ir ne pagal taisykles - gausi milžinišką baudą. ir baudą tikrai gausi, t.y. 100 proc.ir nebus klausimų. Lituvoje - jei esi prokuroras ar koks kitas 'krūtas' asmuo pažeidęs KET ir sustabdytas policininko (dar prie žurnalistų su fotokameromis), dar nėra garantijos, kad nubaus.
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių