Quantcast

„Aukštųjų mokyklų mugė“ kviečia išsirinkti svajonių studijas

  • Teksto dydis:

18-ąjį kartą rengiama „Aukštųjų mokyklų mugė“ jau sausio 17 d. kviečia kartu burtis visus moksleivius ir aukštojo mokslo atstovus. Kauno „Žalgirio“ arenoje būsimiems studentams bus atvertos galimybės išsirinkti svajonių studijų programą, kuri atskleistų kiekvieno abituriento asmeninę supergalią, suteiktos žinios kaip sėkmingai investuoti į savo ateitį.

Studijų pasirinkimas kiekvienam jaunam žmogui yra labai atsakingas ir  sudėtingas procesas, todėl svarbu susikurti viziją: kuo jis tikisi tapti ir kokių veiksmų turėtų imtis to siekiant. Dėl šių priežasčių būtina bendrauti su tais, kurie gali padėti, nes reikia galvoti ne tik kaip pagilinti savo žinias, ateities perspektyvas, bet ir kaip tinkamiausiai panaudoti turimus talentus ir atrasti naujus. Todėl aukštųjų mokyklų atstovai pasirengę palengvinti moksleiviui sprendimą, suteikdami vertingų patarimų, kaip surasti savo kelią, taip pat visą reikalingą informaciją apie priėmimo tvarką, stojimų eigą, pasirengimą studijoms. „Aukštųjų mokyklų mugės 2019“ organizatorius bendrovė „Ekspozicijų centras“, kartu su Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO), žada lankytojams daug reikšmingų susitikimų akis į akį su net kone pusšimčiu švietimo įstaigų: universitetais, kolegijomis, profesinėmis mokyklomis. Nes tik nuoširdus bendravimas gali užtikrinti efektyvią komunikaciją tarp moksleivių ir aukštųjų mokyklų.

Iš karto po renginio atidarymo, 10.30 val. „Žalgirio“ arenos amfiteatre, apie studijų finansavimo koncepciją bei laisvę rinktis studijų kryptį ir valstybės intereso dermę, diskutuos Seimo švietimo ir mokslo komiteto pirmininkas Eugenijus Jovaiša, prezidentės patarėja Saulė Mačiukaitė-Žvinienė, Lietuvos universitetų rektorių konferencijos viceprezidentas prof. Eugenijus Valatka, Lietuvos kolegijų direktorių konferencijos prezidentas Nerijus Varnas, politologė Rima Urbonaitė,  viešosios įstaigos „Versli Lietuva“ generalinė direktorė Daina Kleponė, Lietuvos moksleivių sąjungos prezidentė Raminta Matulytė, įmonės „Linkbalta“ vadovas Saulius Valius.

„Aukštųjų mokyklų mugės 2019“ dalyviai renginyje pristatys savo inovacijas ir išradimus, studentų darbus, naujus projektus. Vieni ryškiausių – Vilniaus Gedimino technikos universitetas, kuris didelį dėmesį skirs ne tik IT, inžinerijai, bet ir pasidalins, kaip kūrybiškai aktyvuoti ir įvaldyti savo TECHNOgeną ir pirmieji Lietuvoje pasiūlys elektroninių finansinių technologijų studijas. Taip pat pristatys „Linkmenų fabriką“ ateities kūrėjams – vietą, kur jungiasi technologijos ir kūryba. Tai menų, inžinerijos, vadybos, medijų, mokslų ir verslo sintezė.

Arenos amfiteatro erdvėje bus galima rasti gausybę naudingos veiklos: dalyvių prisistatymus, paskaitas ir diskusijas su išskirtinėmis motyvuojančiomis asmenybėmis. Savo srities specialistai parengė pranešimus apie lyderiavimą ir savęs pažinimą, emocinio intelekto svarbą, pasirenkant gyvenimo kelią, „1000 ir 1 inovacijų naktį“, socialinių tinklų praktinę naudą, inžinerinių specialybių absolventų integraciją tarptautinėje darbo rinkoje, virtualiąją statybos aplinką, biosensorių išskirtinumą, gyvūnijos ir žmogaus sąveiką ir kt. Taip pat bus pristatoma Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos programa „Investuok į save, tapk karininku!“.

Prie „Aukštųjų mokyklų mugės“ jungiasi ir „Profesinio mokymo mugė“, pristatanti aktualias Lietuvos darbo rinkoje profesijas ir kviečianti rinktis jaunimą karjeros galimybes. Taip pat organizatoriai pabrėžia, jog profesinis mokymas siejamas ne tik su moksleiviais nuo 14 metų, galinčiais pretenduoti mokytis profesinio mokymo įstaigose, bet ir su vyresniais, absolventais, kurie norėtų išbandyti save kitose srityse ar įgyti naujų praktinių įgūdžių. Kartu su profesine kvalifikacija mokiniai gali įgyti ir pagrindinį arba vidurinį išsilavinimą.

Jau porą metų priėmimas į profesinio mokymo įstaigas taip pat sėkmingai vykdomas centralizuotai per Bendrojo priėmimo informacinę sistemą. Besidomintys profesinio mokymo įstaigose vykdomomis programomis mugėje sužinos apie priėmimo į profesines mokyklas sąlygas ir pasirinkimo galimybes pagal jau turimą išsilavinimą. Planuojantiems dalyvauti šių metų priėmime į profesinio mokymo įstaigas LAMA BPO konsultantai papasakos, kaip naudotis bendrojo priėmimo informacine sistema ir kokių dokumentų nepamiršti pateikti.

Priėmimo tvarka kasmet keičiasi tiek aukštosiose mokyklose, tiek profesinio mokymo įstaigose, todėl būsimam studentui neužtenka tik žinoti, kur nori studijuoti ar mokytis. Sėkmingam pasirinkimui labai svarbu teisingai užpildyti prašymą Bendrojo priėmimo informacinėje sistemoje ir žinoti esminius 2019 m. bendrojo priėmimo pokyčius. LAMA BPO konsultantai, visus besidominčius priėmimu į Lietuvos aukštąsias mokyklas, supažindins su minimaliais reikalavimais stojantiesiems, konkursinio balo sandara, galimybėmis gauti papildomų balų, taip pat papasakos, kaip užpildyti prašymą, kokius žingsnius atlikti ir ko nepamiršti, kad moksleivis sėkmingai įstotų į norimą studijų programą.

Jaunas šių dienų žmogus turi išmokti būti žingsniu priekyje, atpažinti savo stipriąsias savybes ir žinoti, kaip tikslingai jomis pasinaudoti tiek socialinėje, tiek būsimo darbo aplinkoje. Kiekvienam svarbu atrasti savo pašaukimą, tapti unikalia asmenybe ir geriausia savo paties versija. „Aukštųjų mokyklų mugė 2019“ kviečia ieškoti atsakymų drauge.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių