Quantcast

Spūsčių bus mažiau: atidaryta viena svarbiausių Kauno gatvių

  • Teksto dydis:

Nuo šio penktadienio ryto Savanorių prospekto įkalne jau gali važiuoti automobiliai. Pavasarį įkalnės rekonstrukciją pradėję kelininkai jau užbaigė visus svarbiausius darbus.

Nuo šio penktadienio ryto Savanorių prospekto įkalne jau gali važiuoti automobiliai. Pavasarį įkalnės rekonstrukciją pradėję kelininkai jau užbaigė visus svarbiausius darbus. Paskutinis rekonstrukcijos etapas – naujų šaligatvių įrengimas ir aplinkos sutvarkymas – bus užbaigtas kitų metų pradžioje.

Anksčiau nei planuota

„Šiemet dėl palankių oro sąlygų visus numatytus darbus kelių fronte atlikome 110 procentų. Šią Savanorių prospekto rangovas buvo įsipareigojęs atidaryti tik kitų metų balandžio mėnesį, tačiau „Kauno tiltai“ darbus spėjo užbaigti dar prieš gražiausias metų šventes, penkiais mėnesiais anksčiau nei buvo planuota. Kadangi tai jau nėra estakada, o sutvirtintas šlaitas, tikiu, tarnaus šimtą metų. Nuo šiol vairuotojams nereikės gaišti laiko važiuojant apylankomis“, – penktadienį ryte atidarant eismą įkalne kalbėjo Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Pasak mero, Savanorių įkalnės rekonstrukcija buvo vienas iš svarbiausių šįmet Kauno miesto savivaldybės įgyvendintų infrastruktūros projektų.

„Kartu su šįmet atliktu Jonavos ir Tunelio gatvių, Karaliaus Mindaugo ir Šiaurės prospekto bei kitų svarbių gatvių kapitaliniu remontu, Savanorių prospekto įkalnės rekonstrukcija buvo vienas iš svarbiausių darbų. Kitais metais Kaune laukia nemažesnis darbų frontas“, – pabrėžė A. Kupčinskas.

Kitais metais planuojama pradėti Raudondvario plento rekonstrukciją bei kapitaliai suremontuoti Pramonės prospektą, K. Baršausko gatvę, Savanorių prospektą ir kitas miesto gatves.

Kėlė pavojų

„Rekonstrukcijos pradžioje buvo demontuotos dvi avarinės būklės estakados, o pats šlaitas sustiprintas sugręžiant tvirtus polius, o patį šlaitą apspaudžiant plokštėmis. Šioje įkalnėje buvo atlikti labai rimti darbai, tad nuo šiol ji nebekels pavojaus nei automobiliams, nei šlaito apačioje gyvenantiems kauniečiams“, – pabrėžė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Remigijus Skilandis.

Pasak R. Skilandžio, dabar liko užbaigti išorinius darbus: įrengti šaligatvius, suženklinti gatvę, sutvarkyti visą aplinką.

„Dar eksploatuojant senos būklės estakadą buvo atliktos ekspertizės ir nustatyta, jog estakada yra avarinės būklės. Buvo akivaizdžiai matomi įtrūkimai pirmoje eismo juostoje ir pats šaligatvis buvo deformuotas, taigi darbai atlikti laiku“, – sakė Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Savanorių prospekto įkalnės darbus atliko konkursą laimėjusi bendrovė „Kauno tiltai“. Projekto vertė siekia 9,1 mln. Lt. Darbai finansuoti ES struktūrinių fondų ir Kauno miesto savivaldybės biudžeto lėšomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jei

jei portretas
meras turetu ideju pats tai nuolat nekopijuotu Vilniaus. DABAR MAN NET GEDA,KAI EINAMA TIK IS PASKOS.GAlejo ir praeitoje kadencijoje dirbti,o ne ilsetis.Per sia nors si ta padare,bet tik tada kai pajuto,kad svyla padai. REIKIA LABAI TVIRTOS RANKOS IR DAUG NAUJU SKYRIU VEDEJU JAUNU ZMONIU,NES SENIEJI JAU YRA SUSINESIOJE TA PRASME,KAD NERA INICIATYVOS,KONTROLES,ATSKAITINGUMO IR PAPRASCIAUSIO SAZININGUMO.

to kažin

to kažin portretas
tikrai, atsakymas aiskus: daug remia, nes mato, kad dirbama, kad miestas tvakomas, nepaisant rekimo. O reksniai is pradziu rekia: tiltai griuna, duobiu pilna. O kai sutvarkomos duobes, estakados, apsvietimas (pvz. Baltu pr., Triju Mergeliu tilto) vel atsiranda nepatenkintu komentuotoju bliaunanciu apie vagis ar kitaip burnojanciu. Ko bliaunat, gal patys savo kieme apsitvarkykit, gal geliu vazonus iskelkite savo kieme, gal fasadus ir balkonus susitvarkykit- juk ir turto verte isaugs, ir patiems maloniau bus gyventi.

kažin

kažin portretas
Man atrodo, kad "mieląjį" merą aukštinančius komentarus rašo jis pats, arba jo šeimos atstovai. Kažin ar daug miestiečių džiaugiasi juo?
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių