Quantcast

Atgimsta namas Parodos gatvėje

Tarpukariu statytas namas, ant kurio ne vienus metus kauniečiai matydavo draudimo bendrovės iškabą, Parodos kalno papėdėje žioji kiaurais langais ir be stogo. Žadama, kad pastatui bus grąžintas pirminis vaizdas, o jame įsikurs žinoma šeima.

Atšilus orams, darbininkai nulupo Parodos g. 6-uoju numeriu pažymėto namo stogą, išėmė langus, nors iki tol komerciniams dalykams tarnavęs statinys ir buvo prižiūrėtas. Pro šalį keliaujantys kauniečiai ėmė spėlioti, ar nugriovus seną stogą ant jo neįsitaisys šiuolaikinis stiklainis, nors tai paveldo saugomai ir architektūriškai jautri Naujamiesčio teritorija, o gal pastatas bus visai nugriautas?

"Ten bus privatus gyvenamasis namas. Anksčiau buvo gyvenamasis namas su komercinėmis patalpomis. Jis bus atstatomas toks, koks buvo. Dabar namas tvarkingai kapitališkai remontuojamas. Keičiamos dangos, apšiltinimas, konstrukcija yra per silpna", – paaiškino pastato atnaujinimu besirūpinantis architektas Vytautas Martinonis ir nuramino, kad joks stiklinis anstatas ant šio namo neiškils.

Anot architekto, pastato viduje įdomių autentiškų dalykų nelabai belikę. "Vidus išdarkytas, bus daroma naujai, o išorė bus atstatoma, nes taip pat buvo pakeista. Sovietmečiu pastatas du kartus rekonstruotas, jame veikė vaikų darželis", – priminė V.Martinonis. Jo teigimu, kadaise pastatas atrodė kiek kitaip, nes vėliau buvo pristatytas antras namo aukštas, tačiau dabar jau jo griauti neketinama.

Dėl ne kartą vykusių pastato rekonstrukcijų sunku įvardyti ir pastato architektūrinį stilių. "Prieškarinis, vadinkime, ar kažkas tokio. Gal bauhauso stilius labiau", – svarstė V.Martinonis. Pasak jo, namo savininkai paisys to ir įrengiant namo vidaus erdves.

Pernai nekilnojamojo turto svetainėse internete atsirado skelbimas, kad Parodos gatvės įkalnėje parduodamas suremontuotas 361 kv. m ploto, trijų aukštų pastatas su rūsiu ir 6 arų sklypu, šalia kurio dar yra 11 arų valstybės Turto bankui priklausančios žemės. Skelbime akcentuota, kad pastatas – uždarame kieme su vidiniu kiemeliu automobilių parkavimui, išoriškai ir viduje ką tik suremontuotas, įdiegta signalizacija bei priešgaisrinė sistema. Skelbime buvo nurodyta, kad objektas parduodamas už 470 tūkst. eurų.

"Kauno dienos" žiniomis, Parodos kalno papėdėje namą įsigijo ir jame įsikurti ketina buvęs krepšininkas, "Žalgirio" vyriausiojo trenerio asistentas Darius Songaila. Jis pats apie tai kalbėti nepanoro – esą tai jo asmeninis reikalas.

Architektas V.Martinonis žada, kad namo Parodos g. 6 kapitalinio remonto darbai bus baigti šiemet, ir sutvarkytas statinys džiugins kauniečių akis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuotraukos

Nuotraukos portretas
senos, jau dabar yra keliamas trečias aukštas su šlaitiniu stogu... vidus graiuanamas, apie kokš atgimimą kalbama?

ta

ta portretas
Tokius namus pirkti gali tik zinomi aferistai kaip Romanovas, na , dar Zalgirio krepsininkai. Daugiau - praktiskai niekas. Tai daug ka sako apie sali

keisti žmonės

keisti žmonės portretas
ten juk toks siaubingai užterštas oras, kaip ten galima gyventi?
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių