Quantcast

Asocialių vaikų mokyklomis pavadintų įstaigų vadovai įsižeidė

  • Teksto dydis:

Į Prano Mašioto ir "Ryto" pradines mokyklas nepatekusių priešmokyklinio amžiaus vaikų tėvams pasiūlius savo atžalas vesti į netoliese esančias Tado Ivanausko ir Milikonių mokyklas, šios keliuose interneto portaluose buvo viešai įvardytos "prastos reputacijos asocialių vaikų" mokyklomis. Šie epitetai papiktino mokyklų vadovus ir bendruomenės narius.

Kauno Ryto ir Prano Mašioto pradinės mokyklos šįmet sulaukė dvigubai daugiau būsimųjų pirmokų prašymų, nei jose yra vietų. Todėl buvo nuspręsta prioritetą teikti Šilainiuose, kuriems yra priskirtos abi mokyklos, gyvenantiems pradinukams, kartu atsisakant šiose įstaigose planuotų priešmokyklinių grupių.

Portaluose šią situaciją komentavusi Prano Mašioto pradinės mokyklos tarybos pirmininkė kitas šiame rajone esančias Tado Ivanausko ir Milikonių mokyklas pavadino "prastą reputaciją turinčiomis asocialių vaikų mokyklomis".

"Visai mokyklos bendruomenei labai nemalonu girdėti tokius pareiškimus. Pagal kokius vien tai poniai žinomus vertinimo kriterijus mūsų mokykla yra prisikirta prie asocialių? Kaip jaustis mokinių tėvams ir mokytojams, kurie yra pasirinkę šią mokyklą?" – kalbėjo Kauno Milikonių pagrindinės mokyklos direktorius Janas Ryzgelis.

"Viešumoje pasirodę teiginiai apie asocialias mokyklas yra labai skaudūs. Kyla klausimas, ką žmonės laiko tokia mokykla? Mūsų mokykla yra paklausi ir yra pakankamai norinčiųjų į ją patekti", –  pabrėžė Tado Ivanausko progimnazijos direktorius Sigitas Alubauskas.

Kauno Milikonių pagrindinė mokykla didžiuojasi pernai tapusi viena pirmųjų šalyje, kurioje duris atvėrė išmanioji klasė, aprūpinta interaktyvia lenta ir planšetiniais kompiuteriais. Mokiniai šioje klasėje naudojasi elektroniniu mokymosi turinio ir debesų technologija.

"Esame pasiruošę priimti tiek pirmokus, tiek ir priešmokyklinukus. Naujiems vaikams esame įrengę dvi naujas klases. Kviečiame tėvelius dalyvauti gegužės mėnesį vyksiančiose atvirų durų dienose", – pasakojo J.Ryzgelis.


Šiame straipsnyje: Kauno mokyklosmokiniaimokyklos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietė

Kaunietė portretas
Reikia rinkti pinigus iš tėvų, daryti vaikų atrankas, tai mokykla bus prestižinė (tai tų tėvų nuomone). O ką daryti mažiau pajamų turintiems?

Dovile

Dovile portretas
Mokiausi Milikoniuose 8 metus. Negalėčiau apie šią mokyklą pasakyti nieko blogo. Labai patiko ten mokytis. Gaila, bet teko palikti šią puikią mokyklą, nes valdžia sumanė padaryti šią mokykla pagrindine, t.y 10-metę. Būtų buvę puiku baigti mokykla su savo klasiokais su kuriais buvome lyg šeima, bet, deja, neviskam lemta likti taip kaip yra. Apie mokytojus negaliu pasakyti nieko blogo.Visi išmano savo darbą, yra savo srities specialistai. Su kaikuriais iki šiol bendrauju. O kad čia "asocialių vaikų mokykla", tai yra visiška nesamonė. Kiekvienoje mokykloje buvo, yra ir bus tokių vaikų. Apie Tado Ivanausko mokyklą taip pat negaliu pasakyti nieko blogo, esu girdėjusi tik puikius atsiliepimus. O toji Prano Mašioto mokyklos tarybos primininkė, kuri drįso taip bjauriai pasielgti...Na, ką galiu pasakyti, gaila tokių žmonių, kurie savyje nešiojasi tiek daug pykčio.

Nesamonė

Nesamonė portretas
Kur jūs matot asocialumą? Nueikit į Milikonių puslapį,kiek vaikai daug pasiekę yra,višiškai nieko prieš neturiu šią mokyklą,per daug leidžiat sau poniute tokius žodžius iš savęs sakyti
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių