Quantcast

Ar valdininkus paveiks tūkstančiai tėvų parašų?

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Kauno mokyklose gali nelikti valgyklų, o maistas vaikams bus atvežamas? Po kelių mėnesių baigiasi valgyklų nuomos sutartys, tačiau Kauno miesto savivaldybė vis dar vengia skelbti naujus konkursus, o nuo komentarų atsitveria tylos siena.

Atveš termosuose?

Visų Kauno mokyklų virtuvės yra išnuomotos. Maistą moksleiviamas ir pedagogams jose gamina bei parduoda konkursus laimėjusios bendrovės. Virtuvių nuomos sutartys galiojo iki pernykštės vasaros, bet jai artėjant, jos buvo pratęstos dar metams.

Dabar sutartys su valgyklų nuomotojais baigiasi, apie jų pratęsimą nekalbama, o nauji konkursai irgi neskelbiami.

Senkant sutarčių laikui, mokyklų bendruomenės net nenutuokia, kas valgyklose šeimininkaus nuo rugsėjo. Ar iš viso bus, kas gamins pietus, virs arbatą?

Lietuvos tėvų forumo vadovas Audrius Murauskas apie esamą situaciją sužinojo atsitiktinai.

Mokyklų bendruomenės atstovas kartu su Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriais lankydamasis mokyklų valgyklose pastebėjo, kad daugėja nežymių pažeidimų, kuriems pašalinti reikia minimalių investicijų.

"Paklausiau, kodėl tuo nepasirūpina. Verslininkai neišsisukinėjo ir atsakė, kad neinvestuoja, nes nežino, ar tebedirbs ten rudenį", – pasakojo A.Murauskas.

Mokyklų bendruomenės labiausiai baiminasi, kad ruošiama dirva konkursui, po kurio maistas mokiniams bus gaminamas ne mokyklų valgyklose, o į jas atvežamas termosuose jau pagamintas ir čia išdėliojamas į lėkštes.

Apie tai jau kalbama savivaldybės kuluaruose, o kalbinti valdininkai slapukauja ir išsisukinėja nuo atsakymų.

"Kauno diena" pasidomėjo, ar dėl galimų pokyčių nenukentės moksleiviai.

Sumažėtų maisto vertė

Mitybos specialistė Vaida Kurpienė pastebi, kad ilgai šildomas maistas praranda savo naudingąsias medžiagas.

"Kuo maistas šviežesnis, tuo jis yra vertingesnis", – pabrėžė V.Kurpienė.

Specialistės teigimu, geriausia, kad maistas mokyklose būtų gaminamas vietoje, kad mokiniai galėtų pasirinkti šviežių daržovių.

"Mokykloje vaikai praleidžia didelę dienos dalį. Tad galimybė per pertrauką pavalgyti visaverčio maisto yra būtina", – akcentavo mitybos specialistė.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

vaikai

vaikai portretas
mūsų ateitis tad maitinkime juos šviežiu skaniu maistu o ne kokiais termosais juk visi darželiai turi virtuves ,tik raskim SĄŽININGAS virėjas gerus produktus ir jaunimas augs sveikas ir tėveliams padėkos MYLĖKIM savo atžąlas mylėkim

To: komentatoriams

To: komentatoriams portretas
Deja, viskas čia į temą, tuo labiau ką žmonės rašo, taip viskas susiję, kad net neįsivaizduojate arba nenorite... Atkreipkit dėmesį, savivaldybės tarybos posėdžių įrašuose, visada balsuoja palei valdančiuosius, praktiškai tie patys, reikėtų manyti, kad jie nuomonės neturi. Arba galimai kažkas, nuo kažko priklauso.

komentatoriams

komentatoriams portretas
90procentų komentarų visai ne į temą.
VISI KOMENTARAI 49

Galerijos

Daugiau straipsnių