Quantcast

Ar norite pamatyti Kauną kitomis akimis?

Norite pamatyti Kauną kitomis akimis? Interaktyvus "Gilaus Kauno" maršrutas leis ne tik išgirsti istorinių pasakojimų, bet ir smagiai praleisti laiką.

Asmeninis santykis

Prasidedant vasarai buvo pristatytas audiovizualinis turas "Dvasios gidas po senąjį Kauną". Šio turo esmė – sekti dvasios balsą, sklindantį iš mobiliojo telefono, ir pajusti senojo Kauno atmosferą. Projekto kūrėjai dr. Daiva Citvarienė ir žurnalistas Rytis Zemkauskas stebina toliau: pristatė naują virtualią ekskursiją. Šį kartą veiksmas persikėlė į V.Putvinskio gatvę.

"Intensijos sukurti "Gilaus Kauno" išmanųjį maršrutą kilo iš asmeninio santykio. Su kiekvienu projektu žengiame į nežinomą žemę. Tai mūsų antras bandymas sukurti alternatyvų maršrutą mieste. Pirmiausia man kilo noras geriau pažinti miestą, nes nuolat jaučiu, kad Kauno nepažįstu pakankamai giliai, todėl su kiekvienu projektu sužinau ką nors naudingo sau", – pristatyme kalbėjo projekto vadovė D.Citvarienė.

R.Zemkauskas tikino, kad V.Putvinskio gatvė su juo pačiu susijusi labai asmeniškai. Anot jo, santykis su šia gatve yra ne tik dėl to, kad čia augo žmona ir iki šiol gyvena uošvė, tačiau V.Putvinskio gatvėje prasideda ir daugelio kauniečių gyvenimo kelias.

Man buvo labai lengva pasakoti apie V.Putvinskio gatvę, nes čia yra P.Mažylio gimdymo namai. Čia gimė ne tik mano vaikai, bet ir dauguma kauniečių.

"Man buvo labai lengva pasakoti apie V.Putvinskio gatvę, nes čia yra P.Mažylio gimdymo namai. Čia gimė ne tik mano vaikai, bet ir dauguma kauniečių. Tai yra visko pradžia", – tikino žurnalistas.

Gatvė – Europos svajonė

Pasak "Gilaus Kauno" autorių, naujasis maršrutas, skirtingai nuo pirmosios interaktyvios ekskursijos "Dvasios gidas", bus tikrų istorijų pasakojimų rinkinys. Pirmoje ekskursijoje po Senamiestį vedžioja Kauno dvasia, kuri pasakoja išgalvotą meilės istoriją. Šį kartą išmaniajame telefone balsas pasakos skirtingas istorijas ir papasakos apie pastato paskirtį įvairiais laikotarpiais. Nebus vieno herojaus – tai įvairių detalių koliažas.

"Šį kartą save galiu labiau vadinti ne scenarijaus autoriumi, o tekstų surinkėju, nes pasakojame tai, ką radome įvairiuose šaltiniuose", – sakė R.Zemkauskas. Jam pritarė ir D.Citvarienė, sakydama, kad yra tam tikrų istorijos neatitikimų, nes įvairūs šaltiniai detales apibūdina skirtingai, tačiau ji viliasi, kad tai paskatins žmones pačius pasidomėti, kaip yra iš tikrųjų.

Keliaudami interaktyviu maršrutu klausytojai galės susipažinti su buvusios Tesės akademijos (dabar M.Riomerio universitetas – aut. pastaba), čia įsikūrusių muziejų ir gyvenusių žmonių istorijomis. Be to, V.Putvinskio gatvės landšaftas yra labai įvairus, tad teks lipti ir į kalnus bei į Kauną pažvelgti iš neįprastų vietų.

"Ši gatvė yra tikra Kauno Europos svajonė, tai nuolat pasakojime stengiuosi pabrėžti, nes čia yra visi Europos ženklai, tik reikia būti akylam, kad juos pastebėtum", – pristatė R.Zemkauskas.

"Ooo, čia garsusis 26-asis numeris. Sovietiniais laikais čia buvo tokia kavinė. Bufetas toks. Ant lango parašyta "Kava", man atrodo… kava ten kaip sovietmečiu buvo gana gera, vien dėl jos kai kas eidavo. Pirmoji nelegalių pankų susibūrimo vieta", – taip "Gilaus Kauno" balsas pasakoja V.Putvinskio gatvės istoriją.

Išmanusis maršrutas "Gilus Kaunas" prasideda V.Putvinskio gatvės pradžioje, prie Žemaičių gatvės laiptų, o baigiasi ties buvusiu JAV konsulatu. Trukmė – 57 min., tačiau į šį laiką nėra įskaičiuotas individualus lipimas į kalną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonė

Jonė portretas
kitomis akimis tai gal ne, bet kitu rakursu, - pvz., pro "ferario" langą ar žvelgiant į gliancinio žurnalo iliustruotas ir mokesčių mokėtojų pinigais apmokėtą tekstą?

Pilietis

Pilietis portretas
Kitomis akimis ne tik Kauną mato ,bet ir Lietuvą psichiškai nesveiki.Nes sveikas žmogus mato taip kaip dabar yra ,kitaip gali tik įsivaizduoti ir pateikti surašant,nupaišant vaizduotes.Nereikia tu programėlių ,kuriose nebus realybės,bus tik pinigai panaudoti ir išmesti į balą.Manau jau atsirado naujos ”komandos” ,valstybės pinigų taškymui.

Tomas

Tomas portretas
38 - geriausias namas! :)
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių