Quantcast

Ar miesto paplūdimiuose galima rūkyti?

Į redakciją kreipėsi buvęs miesto tarybos narys Vytautas Vasilenka, susidūręs su nemalonia patirtimi Kauno paplūdimiuose – jį papiktino prie vaikų rūkantys suaugusieji ir visur besimėtančios nuorūkos.

Anot V.Vasilenkos, su anūku atvykus į Panemunės paplūdimį prie Nemuno, jį nustebino, kad prie staliukų daugelis aplinkinių rūkė. To nevengė ir moterys, poilsiavusios su savo vaikais.

"Visur pilna nuorūkų. Pabandžiau vienai moteriškei pasakyti, kad aplink vaikai ir jie vos ne nuo gimimo pratinami prie nikotino kvapo. Ačiū Dievui, ji tik nudelbė mane nepatenkintu žvilgsniu ir toliau tęsė savo malonumą", – apie apsilankymą viename iš Kauno miesto paplūdimių pasakojo kaunietis.

Kitą dieną nuvykus į kitą – Lampėdžių – paplūdimį, situacija buvo panaši. Kaip sakė V.Vasilenka, nuorūkų daugiau nei akmenukų. Vyrą taip pat nuvylė paplūdimio nepriežiūra. Pasak jo, vietomis net pavojingai įlūžę mediniai paplūdimio takai. "Nors įvažiavimas į paplūdimį mokamas, bet priežiūros – jokios. Mano supratimu, ir gelbėtojų nėra. Nejaugi reikės skęstančiam skambinti 112 pačiam", – piktinosi V.Vasilenka.

Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis paaiškino, kad Kauno miesto savivaldybės paplūdimiuose neuždrausta rūkyti. Jei tokia situacija piktina kitus poilsiautojus, išeities raginama ieškoti draugiškai pasikalbėjus. "Jeigu matoma, kad yra rūkoma šalia mažamečių, geriausias būdas – paprašyti užgesinti cigaretę arba pereiti į kitą vietą", – patarė A.Pakalniškis.

Saugumą vandenyje ir ant kranto užtikrina budintys gelbėtojai, tačiau jie dirba tik Kauno miesto savivaldybės kuruojamuose Kauno marių 1-ajame, Kauno marių 2-jame ir Lampėdžių paplūdimių teritorijose. Jų budėjimo laikas sezono metu yra nuo 10 iki 20 val. Jeigu maudynių vieta pasirenkama už paplūdimio ribų, atsiranda didelė rizika, kad gelbėtojai nepamatys arba nespės atbėgti ištikus nelaimei. Oficialiuose miesto paplūdimiuose tvarka rūpinasi bendrovė "Lagna".

Miesto tvarkymo skyriaus turimais duomenimis, Kauno paplūdimių vandens kokybė yra gera.


Šiame straipsnyje: paplūdimysrūkymasnuorūkos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ei šventieji

Ei šventieji portretas
ar jau visai nuo proto nulipot? Kavinėse ir restoranuose diskriminuojami ne nerūkantys, o kaip tik rūkantys: jau ne pirmi metai patalpų rūkantiems nebėra. Net prie lauko staliukų uždraust rūkyt visokie isterikai žviegdami reikalauja. Pliaže rūkyt vienas dalykas, o kancarus mėtyt - visai kitas, pritariu, kad už aplinkos šiukšlinimą reikia tarkuot ir rūkančius, ir pakuotes mėtančius, ir kitaip teršiančius, pavyzdžiui, pakrūmėse šikančius ir vaikus šikdinančius. Dar ir šunys jums kliūva, nors dažnas šuo už dažną žmogėną švaresnis... Ar yr kas nors, kas jums nekliūva, išskyrus jus pačius brangutėlius?

Pikta

Pikta portretas
Na ir mąstymas šito Pakalniškio! Pagal jį teises, kaip nori elgtis viešose vietose turi tik chamai ir degradai. Na, o normaliems žmonėms jokių teisių nėra. Jiems belieka lakstyti nuo rūkančių, geriančių ir trimis aukštais besikeikiančių Panemunės pliažo ,,tinklininkų" ir šunų į pakrūmes. Bandžiau mandagiai sudrausminti Panemunės pliaže rusiškai visa gerkle besikeikiančius ,,tinklininkus', tai išgirdau tiek epitetų, fizinių grasinimų ir keiksmažodžių, kad ausys nulinko. Visą tą gražumą girdėjo daug mažų vaikų. Nurimo jie tik pagrasinus, kad nufotografuosiu ir iškviesiu policiją. Šiemet - baisus šiukšlynas tas Panemunės pliažas, pilnas nuorūkų, šiukšlių, medžių šakų ir šunų iškastų duobių. Nutariau, kad dabar, kai tik bus kokia nemaloni situacija pliaže, skambinsiu Pakalniškiui, tegul parodys pvz., kaip reikia sudrausminti chaminius pliažo lankytojus. Gal tada supras, kad tikrai būtinos elgesio taisyklės miesto parkuose ir pliažuose, nes yra tautiečių, kurių protelis labai korėtas.

Aš+

Aš+ portretas
Dažnoj kavinėj ar restorane nerūkantys yra diskriminuojami. Ten gali sėdėti tik rūkantys, arba turi susitaikyti su tuo, kad teks uostyti rūkančių dūmus. Geru oru tenka eiti į kavinių vidų, o rūkantys gali sau mėgautis geru oru lauke. Kada pagaliau bus draudžiama rūkyti viešuose vietose? Ar reikės žmonėms duoti į teismus kabokus už diskriminaciją?
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių