Quantcast

Apdovanoti konkurso „Būk sąžiningas" nugalėtojai

  • Teksto dydis:

Kaune vyko Kauno miesto bendrojo ugdymo mokyklų mokinių antikorupcinių žinių ir kūrybos konkursas „Būk sąžiningas“. Konkursas buvo organizuojamas dviejų amžiaus grupių mokiniams: 2–4 ir 5–8 klasių. Iš viso jame dalyvavo 19 Kauno mokyklų.

Konkurso dalyviai (komandos iš 5 mokinių) turėjo atlikti tris užduotis: parengti komandos prisistatymą, nupiešti antikorupcinį plakatą ir suvaidinti situaciją, susijusią su konkurso tema.

Jaunesniųjų mokinių amžiaus grupėje nugalėjo Panemunės pradinės mokyklos komanda, suvaidinusi linksmą ir visiems labai patikusį vaidinimą apie salą, kuri vadinosi „Antikorupcija“. Po šią salą klaidžiojęs keistas vokelis niekaip nerado žmogaus, kuris jį paimtų. Antrąją vietą iškovojo Martyno Mažvydo pagrindinė mokykla, o trečioji vieta atiteko Vinco Kudirkos progimnazijai.

Vyresniųjų mokinių amžiaus grupėje nugalėjo Milikonių vidurinės mokyklos komanda, komisiją pakerėjusi savo vaidyba. Ši komanda pristatė muzikinį pantomimos spektaklį apie mergaitės paliktą gėrybių prikrautą krepšelį, kurį pasisavinti norėję žmonės negalėjo jo pakelti. Antroji vieta atiteko Aleksandro Stulginskio mokyklos daugiafunkciam centrui, o trečioji vieta – nuo jų vos keliais taškais atsilikusiai Simono Daukanto vidurinės mokyklos komandai.

Konkurso nugalėtojams buvo įteikti Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) direktoriaus ir Kauno miesto savivaldybės administracijos Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjo padėkos raštai, įteiktos atminimo dovanėlės.

Šis Kauno miesto savivaldybės administracijos Švietimo ir ugdymo skyriaus bei Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Kauno valdybos iniciatyva rengiamas konkursas jau šeštas. Vaikai, padedami mokytojų, kiekvienais metais atranda vis įdomesnių nesąžiningą elgesį pašiepiančių situacijų ir nepaliauja stebinti išmone. Anot konkurso organizatorių, šis konkursas padeda mokiniams suprasti, kas yra korupcija, ir atveria puikias galimybes formuoti mokinių vertybines sąžiningo elgesio nuostatas ir pilietišką poziciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Meri

Meri portretas
Korumpuoti suaugusieji, bet "kovoja" su šiuo reiškiniu vaikai. Ar mes ne juokingi esame. Tikėtina, kad vaikus tokiomis priemonėmis tik supažindiname, kad, kai užaugsit "taip gyvensit, o jūsų vaikai, dalyvaus konkursuose ir šieps jus pačius".
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių