Quantcast

Apdovanoti kauniečiai, savo darbais garsinantys Kauną

  • Teksto dydis:

Tarptautinės kultūros dienos proga Kauno valstybinėje filharmonijoje kauniečiams, savo darbais garsinantiems Kauną, buvo įteiktos miesto savivaldybės premijos ir mero Andriaus Kupčinsko padėkos raštai. Kartu buvo paminėtas ir „Nemuno" savaitraščio 10-metis.

„Kultūros dienos proga pakėlėme vėliavą, kuri simbolizuoja didžiulį kultūrai ir juos puoselėjimui skiriamą dėmesį. Dabar susirinkome pagerbti žmones, kurie darbuojasi kultūros srityje, savo veikla ir kūryba garsina Kauną. Tikiuosi, kad 2018 m., kai minėsime Lietuvos valstybės atkūrimo 100-metį, Kaunas taps Europos kultūros sostine. Tai būtų puiki proga parodyti tai, ką Kaune turime geriausio", – kalbėjo meras A. Kupčinskas.

Kauno miesto savivaldybės Kultūros ir meno premijos buvo įteiktos chorvedžiui, dirigentui Albinui Petrauskui ir žurnalistui, savaitraščio „Nemunas" vyriausiajam redaktoriui, poetui Viktorui Rudžianskui.

Justino Vienožinskio premija buvo įteikta Lietuvos dailės akademijos Kauno dailės fakulteto docentei Aušrai Barzdukaitei - Vaitkūnienei.

Pasidabruoti burmistro Jono Vileišio medaliai buvo įteikti kompozitoriui Giedriui Kuprevičiui, „Nemuno" savaitraščio vyriausiojo redaktoriaus pavaduotojai Gražinai Viktorijai Petrošienei ir žurnalistui, fotomenininkui Jonui Romualdui Rakauskui.

Žalvariniai burmistro Jono Vileišio medaliai įteikti naujienų redaktorei Audronei Meškauskaitei, fotografui Zenonui Baltušiui ir kino kritikui Gediminui Jankauskui. Daugeliui kauniečių, dirbančių kultūros srityje, meras A. Kupčinskas įteikė padėkas.

Susirinkusiems kultūros darbuotojams koncertavo Kauno valstybinis choras, vadovaujamas profesoriaus Petro Bingelio. Buvo atlikta programa - kompozicija „Taip, Donelaiti". K. Donelaičio kūrybą skaitė aktorius Dainius Svobonas. Ir choro atliekamos melodijos, ir aktoriaus skaitoma kūryba sužavėjo žiūrovus, savo dėkingumą išreiškusiems gausiais aplodismentais.


Šiame straipsnyje: kaunaskauniečiaiapdovanojimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių