Quantcast

Amerikiečių planuose – 500 darbo vietų paslaugų centras Kaune

  • Teksto dydis:

Šiandien Kaune oficialiai atidarytas JAV sveikatos apsaugos sektoriaus lyderės „Intermedix Corporation“ paslaugų centras. Šiuo metu paslaugų centre jau dirba daugiau kaip 200 darbuotojų, o metų pabaigoje jų skaičius gali išaugti iki 250. Bendrovė, pirmam tokio pobūdžio centrui Europoje pasirinkusi Lietuvą, planuoja tolimesnę plėtrą – keliamas tikslas per dvejus metus darbo vietų skaičių padidinti iki 500.

„Intermedix“ paslaugų centras įsikūrė beveik 3000 kv. metrų ploto patalpose Kauno centre. Jame dirbantys aukštos kvalifikacijos specialistai teikia didelę pridėtinę vertę turinčias programinės įrangos vystymo ir aptarnavimo paslaugas medicinos sektoriaus klientams Jungtinėse Amerikos Valstijose ir visame pasaulyje. Steigdama paslaugų centrą bendrovė jau investavo 17,5 mln. litų., jos vadovu tapo Lukas Jankauskas.

„Pastarieji metai ir paslaugų centro kūrimo procesas patvirtina, kad priėmėme teisingą sprendimą veiklos plėtrai pasirinkdami Lietuvą. Čia galime sukurti aukščiausius standartus atitinkančių naujų darbo vietų inovatyviems ir kūrybingiems įvairių sričių specialistams. Įsipareigojimai daugiau kaip dviem šimtams žmonių, kurie tapo mūsų bendrovės dalimi, skatina mus planuoti tolimesnę plėtrą ir investicijas“, – sakė „Intermedix Corporation“ vykdomasis direktorius Ken Cooke.

K. Cooke nuomone, kuriant naujas darbo vietas Kauno mieste, ypač svarbus ir bendradarbiavimo plėtojimas su aukštojo mokslo įstaigomis.

„Intermedix“ atliekamas darbas tiesiogiai padeda gelbėti žmonių gyvybes, o kompanijos vystomoms technologijoms reikalingos ypatingos kompetencijos. Didžiuojuosi, kad „Intermedix“ jas rado Lietuvoje ir džiaugiuosi kompanijos planais toliau vystyti Kaune egzistuojančias kompetencijas bendradarbiaujant su universitetais“, ‒ kalbėjo Ūkio ministras Evaldas Gustas.

Užsienio investicijų plėtros agentūros „Investuok Lietuvoje“ generalinio direktoriaus Arvydo Arnašiaus teigimu, sprendimą įsikurti būtent Lietuvoje „Intermedix“ priėmė atlikusi išsamią analizę ir labai gerai įvertinusi visas galimybes: „Tai yra gerai apgalvotas sprendimas, rodantis rimtus ir ilgalaikius „Intermedix“ planus. Kartu tai, kad tokie investuotojai renkasi Lietuvą, yra signalas kitoms tarptautinėms kompanijoms, ieškančioms aukščiausios kvalifikacijos darbuotojų ir palankios verslo aplinkos. Ypač svarbu, kad stambaus tarptautinio investuotojo atėjimas į Kauną ne tik padės vystyti čia egzistuojančias kompetencijas, bet ir atkreips tarptautinio verslo dėmesį į neišnaudotas galimybes Kaune.“

„Intermedix“ paslaugų centre dirba įvairių sričių specialistai – nuo administravimo, žmogiškųjų išteklių profesionalų iki programinės įrangos kūrėjų ir finansų analitikų. 


Šiame straipsnyje: Intermedixįmonėsverslas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesvarbu 2

Nesvarbu 2 portretas
Tai kurioje vietoje Kaune tokios investicijos. Kad atidaroma info pilna bet kur ta stebuklinga vieta????

mizantropui

mizantropui portretas
Ar žinai, kiek dabar žmonių dalyvauja naujų vaistų išbandymuose, t.y., kaip bandomieji triušiai, nes neturi už ką nusipirkti vaistų? Jei nežinai, tai pasidomėk ir užsičiaupk.

Hmmmm

Hmmmm portretas
Ką tai reiškia " didelę pridėtinę vertę turinčias"? Ar tai reiškia, kas medicinos įstaigos bus brangiai kompiuterizuotos? Ar tai reiškia, kad per brangias paslaugas bus išplauti mokesčių mokėtojų pinigai, skirti žmonių gydymui?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių