Quantcast

Ambasadoriaus pamoka gimnazistams – prancūziškai

  • Teksto dydis:

Gruodžio 14 d. Kauno jėzuitų gimnazijoje svečiavosi Prancūzijos ambasadorius Lietuvoje Philippe'as Jeantaudas. Į gimnaziją jis atvyko kartu su savo delegacija: kalbos ir švietimo programos vadove iš Prancūzų instituto Snieguole Kavoliūniene ir ambasados spaudos atašė Samiu Fiseku.

Kauno jėzuitų gimnazijoje prancūzų kalbos besimokantys 97 mokiniai visą savaitę ruošėsi šiam vizitui. Gimnazijoje apsilankęs ambasadorius surengė jiems pamoką, kurioje buvo aptariamos aktualios šiandienos problemos, tačiau bene svarbiausia diskusija vyko apie Prancūzijos žvilgsnį į Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį, į Lietuvos nueitą kelią ir kokie galėtų būti Prancūzijos ir Lietuvos atsakymai į šiandieninės Europos keliamus klausimus.

Ambasadorius išskyrė kelis svarbiausius momentus: kad Lietuvą ir Prancūziją vienija bendra Europos teritorija ir pabrėžė, kad Prancūzija niekada nepripažino Lietuvos okupacijos ir aneksijos. Ph.Jeantaudas pastebėjo, kad Lietuva šimtmečio sunkumus išgyveno tik todėl, kad yra daugialypė ir stovi ant tvirto kultūrinio pagrindo.

Atsakinėdamas į mokinių pateiktus klausimus, ką mano apie Lietuvos ir Prancūzijos švietimo sistemas, apie jaunimo dalyvavimą politiniame gyvenime, apie prancūzų kalbos reikalingumą ir ar yra susipažinęs su Lietuvos istorija, stengėsi mokiniams pabrėžti, kaip svarbu mokėti kuo daugiau kalbų, pažinti įvairių tautų kultūrą, domėtis šalyje ir pasaulyje vykstančiais įvykiais, nes ateityje reikės atsakingai priimti sprendimus.

Tai jau antrasis ambasadoriaus vizitas Kauno jėzuitų gimnazijoje. Prieš porą metų svečiavęsis Ph.Jeantaudas artimiau susipažino su prancūzų kalbą dėstančiais mokytojais, o su šią kalbą besimokančiais mokiniais gilinosi į jaunimui aktualias problemas.

„Džiaugiamės ir užsimezgusia draugyste su jėzuitų gimnazija Marselyje, Ecole de Provence. Tai labai svarbūs ryšiai siekiant įvairialypio mokinių kalbinio ir kultūrinio tobulėjimo mokantis prancūzų kalbos ir norint jiems pasiūlyti įvairesnių, su prancūzų kalba susijusių veiklų, tokių kaip tarpmokykliniai mainai ar vasaros stovyklos“, - pastebėjo Kauno jėzuitų gimnazijos direktorius tėvas Rytis Gurkšnys SJ.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aha

aha portretas
būtų gerai,kad jie lietuviškai be klaidų rašytų,,,
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių