Quantcast

Aleksoto kalno papėdėje ryškėja naujas piešinys

Aleksoto apžvalgos aikštelė lankoma tiek turistų, tiek pačių kauniečių. Nepaisant puikios panoramos, ji ilgą laiką buvo gana apleista, tačiau šiuo metu situacija sparčiai keičiasi. 

Pagal projektą, viršuje bus liejama dviejų aukščių aikštelė. Tačiau kauniečių laukia ne tik jos atnaujinimas. Sudėtinė apžvalgos aikštelės projekto dalis – šlaitas. Vietoje anksčiau čia buvusio drugelio, kalną pradedama puošti tautine juosta.

Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė portalui kauno.diena.lt pasakojo, kad minėtą tautinę juostą sudarys 1104 vnt. vyšninės spalvos raugerškių, 859 vnt. žalių Tunbergo raugerškių bei 1500 vnt. šviesiai žalio Damerio kaulenio krūmai. Visi augalai bus perpinti vytelėmis, kad būtų išgautas tautinis motyvas. Jie bus naudingi ir kalno sutvirtinimui, tuo pačiu sutvarkant nuošliaužų padarytą žalą.

Laimio Steponavičiaus nuotr.

Tiesa, rezultatų teks palaukti, mat šie augalai – ilgamečiai, todėl visa tautinė juosta išryškės per 2-3 metus.

„Projekto pabaiga numatoma gruodžio mėnesį. Pusė želdinių jau susodinti ir tikimasi, kad galbūt viskas bus pabaigta anksčiau. Šis gėlių ornamentas – tik vienas iš planuojamų atlikti darbų. Taip pat bus naujai asfaltuojama V. Čepinskio gatvė, sutvarkytas apšvietimas, įrengtas naujas dviračių takas“, – planus vardijo R.Savickienė ir pridūrė, kad be viso to bus sutvarkyti ir laiptai prie Aleksoto funikulieriaus, visa šalia esanti infrastruktūra.

Projekto architektas Rimantas Giedraitis užsiminė, kad šlaite atsirandantis lietuviškas ornamentas pratęs ant kalno stovinčios Perkūno skulptūros idėją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nesuzavejo

nesuzavejo portretas
Svarbiausia yra ne tik pasodinti, o tinkamai priziureti. Pasiziurekit rekonstruotoje Laisves alejoje kaip sunyko po medziais pasodinti augalai, kaip piktzolem apzele naujai pasodinti klevai ir liepos aiksteje prie soboro. Irgi buvo prisodinta simtai augalu deja nelabai kas liko. Taip ir cia - augalu nupirkta tukstanciai, tam kartui. o ar bus rezultatas -kazin. Is nuotrauku atrodo kreivai nugludintas tas slaitas ir juosta kreiva.

skeptikas

skeptikas portretas
ar nelaukia sito kalnelio Vilniaus boksto kalno ateitis

Kaip kam,

Kaip kam, portretas
kaip kam. Ir drugelis grazu,ir tautine juosta grazu. Dabar,aisku,nespeja,taciau juk slenkanti slaita taisyti butinai reikejo,o ne tik apsodinti. Del sodinimo-ka tautiskumas gadina,kam jis kenkia ? Juk tautiskuma skatinti butina ir kuo daugiau,kadangi lietuvybes mazai beliko.Kiekviena tauta privalo buti savimi,butina ja skatinti,puoseleti ir nera perdaug, nera ikyru. Misriose seimose,taipogi, BUTINA vaikucius mokyti ABIEJU teveliu kalbos.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių