Quantcast

Akibrokštas: vaikas būrelio nelanko, bet tėvai gauna sąskaitas

Kaunietė pakliuvo į keistą situaciją. Jos vaikas jau porą metų neina į jokius Kauno tautinės kultūros centro organizuojamus būrelius, tačiau sąskaita už juos siunčiama kiekvieną mėnesį. Kultūros įstaigos vadovai tikina – arba įsivėlė klaida, arba tėvai gali būti skolingi.

Netikėtos sąskaitos

Į "Kauno dieną" kreipėsi kaunietė Julija (tikrasis vardas redakcijai žinomas). Ji pasakojo, kad dukra prieš du metus lankė neformaliojo ugdymo būrelį Kauno tautinės kultūros centre, o praėjusius mokslo metus vaikas laisvalaikį leido kitur. Tačiau šiais mokslo metais tėvai vėl pradėjo gauti sąskaitas už būrelį.

"Vaikas pernai būrelio nelankė, sąskaitų negavau, o dabar kas mėnesį ateina vis nauja. Po pirmosios gautos sąskaitos paskambinau į Kauno tautinės kultūros centrą, žadėjo pasidomėti situacija, tačiau sąskaitos siunčiamos toliau. Suma – vis ta pati. Nerodo, kad būtų kažkokia skola, o elektroniniu paštu atkeliauja tarsi priminimas, kad turi sumokėti už naują mėnesį", – pasakojo mama.

Kadangi vaikas būrelio nelanko, moteris gaunamų sąskaitų neapmoka, tačiau apėmė keistos mintys, kad galbūt jos vaikas į neformaliojo ugdymo sąrašus fiktyviai įtrauktas arba galbūt kažkas suklydo, bet klaidos neištaiso.

Tėvai skolingi?

Kauno kultūros įstaigų buhalteriją jau kuris laikas centralizuotai tvarko biudžetinės įstaigos "Kauno biudžetinių įstaigų buhalterinė apskaita" (KBA). Būtent iš šios institucijos tėvai gauna sąskaitas už vaikų būrelius.

KBA vadovas Gvidas Karkauskas "Kauno dienai" sakė, kad pasitaiko, jog ir iš kitų įstaigų tėvai gauna sąskaitas už vaikų būrelius. Dažniausias atvejis – skola.

"Buhalteriai tėvams nusiunčia sąskaitas, o jie galvoja, kad reikia mokėti už naują mėnesį, tačiau ten būna skola. Mes formuojame bendrines sąskaitas už paslaugas, suteiktas konkretų mėnesį, tačiau neišskiriame, kad tėvai yra skolingi. Tiesiog, kol tėvai nesumokėjo, tol jie ir gaus sąskaitas", – aiškino pašnekovas.

Vaikas pernai būrelio nelankė, sąskaitų negavau, o dabar kas mėnesį siunčiama vis nauja.

Kauno tautinės kultūros centro direktorė Vilija Kepežinskienė aiškino, kad skola gali būti susidariusi ir dėl krepšelio paskirstymo. "Žinote, būna, tėvai gauna neformaliojo ugdymo krepšelį nuo vasario, tad tokiu atveju už sausį reikia susimokėti", – aiškino ji.

V.Kepežinskienė pridūrė, jei tėvai mano, kad netikslingai gauna sąskaitas, visada gali paskambinti į centrą ir bus išsiaiškinta konkretaus vaiko situacija – ar įvyko klaida, ar tėvai nesusimokėjo.

Konkretus atvejis

"Kauno diena" paprašė archyvuose pasižiūrėti dėl Julijos vaiko ir kodėl tėvai vis dar gauna sąskaitas už būrelius. Kauno tautinės kultūros centro vadovė patikino, kad dabar minėto vaiko įstaigos rengiamuose neformaliojo ugdymo užsiėmimų sąrašuose nėra, o sąskaita siunčiama, nes esą nebuvo sumokėta už vieną mėnesį.

"Jūsų minėtas vaikas pas mus būrelį lankė 2016–2017 mokslo metais. Su tėvais buvome sudarę sutartį būtent tiems metams nuo rugsėjo 1 d. iki birželio 31 d. Pagal tai, ką mato buhalterija, yra 5,79 eurų skola už birželio mėnesį. Todėl mama ir gauna sąskaitos lapelį. Tačiau tęsiu toliau tyrimus. Pasiėmiau dienynus, šiais metais, žinoma, vaiko juose nėra. Archyvuose ieškosime 2016–2017 mokslo metų dienyno ir žiūrėsime, ar birželio mėnesį buvo mergaitės lankomumas, ar tą mėnesį jį į būrelį nėjo. Taip pat pakviesiu užsiėmimo mokytoją ir paklausiu, ar mergaitė tuo metu lankė, ar ne", – situaciją geranoriškai aiškinosi V.Kepežinskienė.

Ji "Kauno dienai" nurodė, kad sąskaita gali būti mamai siunčiama dėl to, jog tėvai neparašė prašymo, jog vaikas birželio mėnesį neis į būrelį. Todėl buhalterija vadovavosi sutartimi, kuri nurodė, kad ir pirmąjį vasaros mėnesį vaikas eis į Kauno tautinės kultūros centrą.

Jei bus atrastas tėvų prašymas, teks pripažinti, kad įvyko klaida. Jei prašymo nebus – reikš, kad tėvai ne viską iki galo prieš kelis metus atliko. Bet kokiu atveju V.Kepežinskienė pažadėjo susisiekti su mama ir iki galo išsiaiškinti situaciją.

Pati Julija teigė, kad jos vaikas 2017 m. birželį jau tikrai neformalaus ugdymo užsiėmimų minėtame centre nebelankė.


Šiame straipsnyje: būrelissąskaitos už būrelįnelanko būreliogauna sąskaitasskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Alvyda

Alvyda portretas
Gerbiami tėveliai jūs turite būrelio vadui pranešti, ir parašyti išstojimo prašymą. Taip pat turite pranešti, jei vaikas tą dieną į būrelį neateis. Juk būrelio vadovas atsako už vaikus, kurie tuo laiku turi būri būrelyje. Reiškia mama nieko neinformavo kad nelankys būrelio.Savo vaiku turi rūpintis tėvai, o ne kaltę versti kitiems. Būtinas tėvų ir vadovo bendradarbiavimas, tada nekils jokių problemų. Pagarbiai

Algis

Algis portretas
Pinigėlių reikia štai ir apsimeta durneliais

Jklmn

Jklmn portretas
Sitam centralizuotam bardake ner tvarkos, kas ten do buhalteriai dirba, jeigu nesugeba mokejimu susiziuret. Amzinai reikia nest treneriam mokejimu pavedimu kopijas, nes tos super puper buhalteres kiekviena miela menesi neranda mokejimu. Du vaikai pavarde ta pati, burelis tas pat, suma ta pati, nurodai skirtingus moketoju kodus, moki atskirais pavedimais, nu ir vistiek pysy plest akligatvis ir nesugeba rast. Kol nebuvo centralizuotos sistemos tvarka bent buvo.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių