Quantcast

„Akacijų alėjai“ pagerins eismo sąlygas

Iki festivalio "Akacijų alėja", vyksiančio šį šeštadienį, pakeliui į Kulautuvą nuo Kauno pusės turėtų nebelikti eismą remontuojamu keliu reguliuojančių šviesoforų.

Papildomų trikdžių nebus?

"Laikinojo šviesoforo, esančio ties kelio Kaunas–Jurbarkas sankryža į Kulautuvą, nebeliks. Visą šeštadienį 2 km ilgio remontuojamu privažiuojamuoju keliu į Kulautuvą (nuo kelio Kaunas–Jurbarkas sankryžos iki Kulautuvos miestelio) bus galima važiuoti dviem eismo juostomis. Čia laikinai nuimsime eismą reguliuojantį šviesoforą. Greitis bus ribotas, įspėjamieji ženklai, kad vyksta kelio remonto darbai, liks. Toje privažiuojamojo kelio atkarpoje, kurioje vyksta darbai, liks tik eismo srautus atskiriančios gairelės kelio viduryje. Papildomų trikdžių šiame kelyje nebus", – žadėjo kelią remontuojančios bendrovės "Kauno tiltai" techninio direktoriaus pavaduotojas Romualdas Kančaitis.

Po "Akacijų alėjos", pasak pašnekovo, pakeliui į Kulautuvą liks tik vienas šviesoforas. "Dar apie porą liepos savaičių eismas privažiuojamame kelyje į Kulautuvą bus reguliuojamas šviesoforais, o kai bus paklotas viršutinis kelio sluoksnis, eismą čia reguliuos žmonės – eismo reguliuotojai", – pasakojo R.Kančaitis.

Liks du šviesoforai

Šią savaitę šiek tiek palengvės ir kelionė pro Kulautuvą į Vilkijos pusę. Dėl vykstančių kelio Kaunas–Jurbarkas atkarpos Kulautuva–Bubiai darbų viena eismo juosta leidžiamą eismą čia iki šiol reguliavo net trys laikinieji šviesoforai. Dėl pasistūmėjusių remonto darbų šią savaitę čia jų liks tik du.

Vienintelė remontuojamose kelio atkarpose šiuo metu naudojama eismo juosta – siaura, joje beveik neįmanoma prasilenkti dviem automobiliams, šalia kai kur – status šlaitas. Savaitgalį į Vilkiją keliavę "Kauno dienos" skaitytojai tapo liudininkais situacijos, kai, įvažiavęs į tokį kelio ruožą, vairuotojas nesugebėjo greitai praleisti su įjungtais švyturėliais ir įspėjamaisiais garso signalais važiavusio greitosios medicinos pagalbos automobilio.

"To, kas įvyko, negalėčiau pakomentuoti tiksliai, nes nemačiau konkrečios situacijos. Tačiau šios kelio atkarpos remonto sąlygos yra tokios, kad kitaip organizuoti eismo, nukreipiant jį apylanka, nebuvo įmanoma, – sakė įmonės "Kauno tiltai" atstovas. – O kad vairuotojas nesugebėjo praleisti greitosios medicinos pagalbos automobilio, tai greičiausiai yra vairuotojo įgūdžių stoka, nes ten išlikę ir 3 m kelio dangos ir gana platus kelkraštis – tose vietose, kur lyginant kelio aukštingumą yra nukastas šlaitas, kelio plotis su kelkraščiu yra 5–5,5 m." Pasak R.Kančaičio, remontuojamuose ruožuose kas 150–200 m yra nuovažos į privačius sklypus, kur vairuotojai, esant tokiai situacijai, gali pasitraukti.

Trukdo nedrausmingi vairuotojai

Kaip vieną problemų, su kuria susiduriama remontuojamuose kelio ruožuose, yra ta, kad, jau užsidegus raudonam laikinojo šviesoforo signalui, dar 10–15 automobilių įvažiuoja į remontuojamą kelio ruožą. "Jie nespėja iš tokio ruožo išvažiuoti iki tol, kol užsidega žalia važiuojantiesiems iš priešingos pusės. Tai didina transporto spūstis", – sakė R.Kančaitis ir ragino vairuotojus laikytis eismo taisyklių, nekelti nepatogumų kitiems vairuotojams, tarp jų – ir vairuojantiems specialiųjų tarnybų automobilius.

Viena eismo juosta dviejuose kelio ruožuose tarp Kulautuvos ir Bubių bus naudojamasi iki rugsėjo 1 d. Tiek laiko eismą čia reguliuos du laikinieji šviesoforai. Rekonstrukcijos darbus šioje atkarpoje planuojama baigti iki rugsėjo 15 d. Privažiuojamąjį kelią prie Kulautuvos nuo kelio Kaunas–Jurbarkas ketinama baigti rekonstruoti rugsėjo mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sonata

Sonata portretas
Manau viskas butu puiku, jeigu keliu darbuotojai dirbtu ilgiau, ar net keliomis pamainomis, rezultatas butu greitesnis.

Danute

Danute portretas
Labai blogai sureguliuoti sviesoforai. Labai ilgai dega visi sviesoforai raudonai. Visu krypciu automobiliai stovi kartu apie 10 min. Per tiek laiko gali pravaziuoti nemazai masinu.

lijopardas

lijopardas portretas
Seip tai dangoraizius greiciau pastato negu tie lopai kelia tvarko
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių