Quantcast

Žvilgsnis į tapytojo V. Jankauskio parodą

Šiuo metu Jurbarko krašto muziejuje, parodų ir koncertų salėje, veikia jaunos kartos tapytojo Valentino Jankauskio tapybos darbų personalinė paroda „Menas-tai mano emocijos‘‘.

Paroda jau buvo pristatyta Vinco Kudirkos Viešojoje bibliotekoje, Kauno miesto Vinco Kudirkos viešojoje bibliotekoje, jaunimo meno ir muzikos skyriuje, Pagėgių bibliotekos filialuose, Tauragės kultūros scenoje, Pagėgių pasienio rinktinės erdvėse.

Jis yra baigęs tapybos kursus Kauno kolegijoje, tapo nuo 8 klasės. Gyvena, kuria Tauragėje ir  Kaune: fotografuoja ir tapo. Personalinėje parodoje V. Jankauskis pristato paveikslus, sukurtus 2014-2018 metais. Kelerių metų laikotarpiu sukurti darbai yra tapyti abstrakčiąja stilistika. Darbus galima suskirstyti į idėjos, minties realizavimo ir skleisties ir simbolinius, metaforinius ciklus, kiekviename darbe ieškoti gilesnių atsakymų ir prasmės. Didelis dėmesys V. Jankauskio kūryboje yra skiriamas spalvų niuansacijai, dekoratyvumui bei įvairovei, meninei kompozicijai. Kiekvieno paveikslo stilistika ir koloristika yra įvairi, nuolat kintanti ir besikeičianti. Menininkas kalbėdamas apie savo kūrybą nuolat akcentuoja emocijos svarbą, tai yra įrašyta į parodos pavadinimą. Emocija diktuoja meninius sprendimus, o taip pat nulemia ir improvizuotą ekspresyvią kūrinio kalbą ir koloristiką. Per geometrizuotas formas, detales V. Jankauskis išreiškia savąją pasaulio sampratą, dažname tapytojo darbe dėmesys skiriamas linijų, formos, spalvos vienovei sukurti ir išgryninti.

Emocijomis pulsuojantys darbai, išraiškingos formos ir detalės, pakankamai ryškios, neprislopintos spalvos , jų dermės ir kontrastai savo vaizdine dinamika yra išraiškingi, kadruojantys bent kelias prasmes savajam žiūrovui, kuriantys vieningą, bet savitą pasaulį, kuriame egzistuoja ir misticizmas, neįminta mįslė, o tuo pačiu vidinio ir išorinio pasaulio pilnatvė, teigianti pasaulio įvairovė, jos kaitos spektras, kuris visada yra pažymėtas emocijos ir tikrumo ženklu.

Žvelgiant į V. Jankauskio paveikslus stebina jo darbų tematinė įvairovė. Jo darbus vienijanti abstrakti stilistika tampa tik priemone menininko improvizacijai ir nuolatinėms paieškoms. Pasitelkdamas skirtingas išraiškos priemones ir jų pagalba kurdamas individualius simbolius tapytojas pateikia meninius naratyvus, kuriuose dominuoja transformuoti gamtos motyvai ir jų interpretacijos. Paroda veiks iki spalio 16 d. Parodos rengėjai VšĮ "Gabrielės meno galerija“ ir Jurbarko krašto muziejus.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

palikit

palikit portretas
tik salės su kėdėm foto .......... užteks

Anonimas

Anonimas portretas
hm na kiekvienas kuris to negalt sukurti taip masto

tam kaliegai

tam  kaliegai portretas
matomai viena akis siaudais uzkista todel ir yziurejo grazu darba.....
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių