Quantcast

Zapyškio bažnyčioje – vaidybinio filmo scenos

  • Teksto dydis:

Šalia senosios Zapyškio Jono Krikštytojo bažnyčios šiomis dienomis – sujudimas. Čia kino režisierius Ignas Jonynas kartu su scenarijaus autoriumi Kristupu Saboliumi kuria naują filmą "Nematoma".

Šio filmo scenarijų bendraautoriai rašė daugiau nei trejus metus. Tarptautinės sėkmės sulaukusio lietuviško filmo "Lošėjas" kūrėjų kuriamas filmas pasakos apie senstantį šokėją, kuris apgaulės būdu patenka į televizijos šokių šou ir tampa įžymybe, tačiau netrukus jį pasiveja praeities nusikaltimų šešėliai. Pagrindinį vaidmenį filme kuria aktorius Dainius Kazlauskas.

"Filme nagrinėsime apgaulės ir manipuliacijos prigimtį bei jų mastą – nuo politikos, žiniasklaidos, socialinės inžinerijos mechanizmų iki meilės, draugystės ir kasdienybės situacijų. Tai bus detektyvinė drama, kalbėsianti apie tai, kada populiarumas bet kokia kaina daugumai tampa vieninteliu gyvenimo tikslu", – apie naujo filmo idėją užsiminė I.Jonynas.

Anot režisieriaus, būtent Zapyškyje esančios bažnyčios sakralumas, jos atstovaujamas religinis laukas būtini tam, kad atsiskleistų ne tik siužetinė, bet ir idėjinė filmo plotmė. Prodiuserė Kristina Ramanauskaitė pasakojo, kad kūrybinė grupė aplankė ne vieną Lietuvos bažnyčią, tačiau būtent Zapyškio bažnyčia juos sužavėjo savo stipria energija, autentiška aplinka.

Apleistą bažnyčią savivaldybės užsakymu ketinama restauruoti ir pritaikyti visuomenės reikmėms. Planuojama sutvarkyti bažnyčios stogą, grindis, perstatyti balkoną, įrengti šildymo ir gaisrinės saugos sistemas, atlikti kitus darbus. Ruošiantis šiems darbams atlikus archeologinius tyrimus paaiškėjo, kad prie bažnytėlės kadaise buvo kapinės, o netoli klegėjo turgaus aikštė. Šventorių juosė mūrinė tvora, kuri XX a. pradžioje buvo nugriauta. Šalia šventovės buvo išsidėstę miestelio gyventojų trobesiai. Bažnyčia, bėgant amžiams, daug kartų buvo remontuota, tačiau iki šiol laikoma vienu unikaliausių gotikos pavyzdžių. Muzikos atlikėjai pažymi puikią bažnyčios erdvių akustiką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių