Quantcast

„Žalgirio" areną sudrebins akrobatinio motokroso šou

  • Teksto dydis:

Lapkričio 28 d. ekstremalaus sporto gerbėjai, susirinkę į Kauno „Žalgirio“ areną, galės išvysti dvigubą reginį – čia vyksiančias stipriausių Baltijos šalių motokroso meistrų kovas papildys įspūdingi motoakrobatų triukai ore. Kūlversčius ore ir kitus kvapą gniaužiančius triukus „Arenacross Baltic Cup“ varžybų trasoje demonstruos akrobatinio motokroso, dar vadinamo laisvojo stiliaus motokrosu arba FMX, meistrai iš Latvijos ir Švedijos.

Latvio Martinšo Aleksandrovičiaus ir švedų Fredriko Berggreno bei Thomo Johanssono šou lapkričio 21 d. išvys ir „Arenacross Baltic Cup“ žiūrovai Rygoje. Motociklininkai žiūrovams žada, jog jie bus „nustebinti, prabudinti ir gaus beprotiškiausių emocijų.“

Alekso vardu motoakrobatų pasaulyje žinomas M. Aleksandrovičius – vienintelis akrobatinio motokroso profesionalas Baltijos šalyse. Nors latviui anksčiau yra tekę lenktyniauti Lietuvos motokroso trasose, akrobatinio motokroso triukus mūsų šalyje jis demonstruos pirmą kartą. Per ketverius metus nuo pirmojo savo bandymo atlikti atbulinį kūlverstį ore, motociklininkas sparčiai įsiveržė į FMX elito gretas ir dalyvaudamas įvairiuose ekstremalaus sporto šou apkeliavo bene visą Europą, Indoneziją, Maroką ir kitas šalis. Daug laiko M. Aleksandrovičius praleidžia Ispanijoje, kur dalyvauja FMX čempionate bei motoakrobatų stovyklose.

„Manau, „Arenacross Baltic Cup“ bus galingas ir unikalus šou. Tai nauja banga Baltijos šalyse. Kompaktiška trasa reiškia, kad žiūrovai gali tikėtis daug griuvimų, lenkimų, blokavimų ir bekompromisės kovos kiekviename rate. Tai bus geriausi savaitgaliai visiems ekstremalaus sporto fanams!“, – sako puikiai motokrosą išmanantis Martinšas. Praeityje iškovojęs Latvijos motokroso čempiono titulą ir 5 sezonus dalyvavęs Europos motokroso čempionato varžybose, M. Aleksandrovičius „Arenacross Baltic Cup“ varžybų serijos renginyje, kuris vyks Rygoje lapkričio 21 d., užims ir varžybų komentatoriaus vietą.

Švedas Fredrikas „Frog“ Berggrenas – vienas žinomiausių Šiaurės Europos motoakrobatų pasaulyje. Jo motociklu atliekamus triukus buvo galima išvysti veiksmo filme „Nenugalimieji 3“, kuriame pasirodė visas būrys Holivudo žvaigždžių, tarp jų – S. Stalonė, A. Švarcnegeris, J. Stathamas ir kiti. Daug dėmesio pasaulyje sulaukė ir jo motociklu atliktas salto virš skrendančio lėktuvo. Ekstremalius triukus kartu su Fredriku „Frogu“ Kauno „Žalgirio“ ir Rygos arenose demonstruosiantis Thomas Johanssonas išsiskiria labai „tolygiu“ FMX, apjungiačio ekstremalų sportą ir šou, elementų atlikimu.

Lapkričio 21 d. trisdešimt stipriausių motokroso meistrų iš Baltijos ir kitų šalių susitiks Rygos arenoje, kur „Arenacross Baltic Cup“ varžybos bus surengtos pirmą kartą. Tai bus II-asis šių metų varžybų serijos etapas. „Arenacross Baltic Cup“ sezonas bus uždarytas varžybomis Kauno „Žalgirio“ arenoje lapkričio 28 d. Kiekvieno iš šių etapų finale susikaus po 30 sportininkų, įveikusių kvalifikacinius važiavimus. Varžybos vyks trijose klasėse: vaikų (50 cc), „MX 2“ ir „Open Pro“, aštuoni greičiausi motociklininkai vienas prieš vieną susikaus superfinale.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių