Quantcast

Virš griaunamos „Respublikos“ stogo – neregėtas ekstremalų pasirodymas

  • Teksto dydis:

Kaip padaryti vaikščiojimą lynu pusšimčio metrų aukštyje dar ekstremalesnį ir įspūdingesnį? Ogi pasitelkti ant pastato užkeltus 20 tonų ekskavatorius. Būtent tokiu reginiu šį trečiadienį bus praskaidrinta Lietuvos ekstremalaus sporto padangė virš Kaune griaunamo „Respublikos“ vaiduoklio. Reginį pristato vaikščiojimo lynu pradininkai Lietuvoje „SPACEliners“ ir verslo centrą „MAGNUM“ čia kitąmet statysianti „Vičiūnų grupė“.

Pirmą sykį Lietuvoje vaikščiojimas lynu bei triukai bus atliekami net pusšimčio metrų aukštyje pačioje miesto širdyje. Toks aukštis ir neeilinė pastato vieta garantuoja svarbiausią įsimintino vaikščiojimo lynu ingredientą – užburiančią panoramą, vaikščiotojų dar vadinamą ekspozicija. Kadangi vaikščiojama bus ne šiaip tarp pastatų, o tarp ant stogo užkeltų ekskavatorių įtemptu lynu, atsivers visapusė panorama – į Kauno senamiestį, Nemuną ir gerokai toliau besidriekiančias miesto dalis.

„Ekspozicija svarbi ne tik dėl užburiančio kraštovaizdžio. Greta oro sąlygų bei lyno ilgio, tai bene svarbiausias faktorius, lemiantis vaikščiojimo sudėtingumą. Lynu einant dideliame aukštyje,  į visas puses atsiveria dešimtys kilometrų erdvės – nuo jos vaikščiotojui kaipmat pradeda siūbuoti vaizdas. Lietuvoje dar niekas nėra vaikščiojęs tokioje ekspozicijoje, tokiame aukštyje, žiemą ir dar virš tokio žinomo pastato miesto širdyje“, – pasakoja „SPACEliners“ įkūrėjas Irmantas Saulius.

Ant stogo užkelti sunkiasvoriai ekskavatoriai jau dirba tikrąjį savo darbą – vykdo unikalią Baltijos šalyse griovimo operaciją. Todėl tai paskutinė galimybė pereiti virš 30 metų čia stūksančių griaučių.

„Šis visam Kaunui svarbus NT vystymo projektas visuomenės dėmesį prikaustė dar nepradėjus naujojo „MAGNUM“ verslo centro statybos. Prieš pradėdami griauti „Respubliką“, sulaukėme įvairių menininkų ir kitų entuziastų pasiūlymų bendradarbiauti įprasminant atsisveikinimą su ilgamečiu Kauno stagnacijos simboliu. Tokie renginiai rodo, kad net seniai mirusiai vietai galima įpūsti gyvybės ir paversti ją žmonių traukos centru – viskas priklauso nuo savininkų požiūrio“, – sakė „Vičiūnų grupės“ komunikacijos vadovas Mindaugas Snicorius.

Tikrą adrenalino dozę renginį stebėsiantiems kauniečiams bei miesto svečiams garantuoja keliolika įvairaus meistriškumo lyno ekstremalų iš Lietuvos ir Latvijos. Jų saugumu pasirūpins savo srities profesionalai „SPACEliners“, besiimsią visų reikiamų priemonių, tad pavojus dalyvių sveikatai ar gyvybei negrės.

„Pasirodymas virš benykstančio „Respublikos“ vaiduoklio bus oficialus Lietuvos vaikščiotojų lynu debiutas, parodysiantis, į ką mes užaugome per pastaruosius 5 metus“, – mintimis dalijosi I. Saulius.

Skirtingai nei JAV, Vokietijoje, Šveicarijoje ar kitose Vakarų šalyse, Lietuvoje vaikščiojimas lynu yra pakankamai jauna ekstremalaus sporto šaka. Tad ėjimas tarp senųjų „Respublikos“ griaučių taps ne tik simboliniu atsisveikinimu su vaiduokliu, bet ir įeis į Lietuvos vaikščiojimo lynu istoriją.

Pagrindinė renginio programa vyks 12:00–13:30 val., ją stebėti patogiausia Karaliaus Mindaugo prospekte nuo upės pusės greta Mickevičiaus g. tilto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Matijošaičiam dar to betrūko, nemoka net ramiai nugriauti pastatą. Per tas reklamas greičiau iškeliaus į Anapilį. Tiek tėvas tiek sūnus.

Nugi dabar

Nugi dabar portretas
skubėkite, kol nepasibaigė...

Tomas

Tomas portretas
Neparašėte datos! kuri čia diena? Valanda yra, o diena? :) Man gražu matyti, kad Kaunas atviras drąsioms iniciatyvoms ir įvairūs profesionalai (šiuo atveju vaikščiojimo lynu) gana lengvai gali viešose erdvėse parodyti ką moka ir leisti tuo pasididžiuoti aplinkiniams. AČIŪ, taip ir toliau!
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių