Quantcast

Vasaros sutiktuvės – su knyga

  • Teksto dydis:

Kauno apskrities viešojo biblioteka vasarą kviečia pasitikti su knyga – skaityti ir pramogauti nuo saulėtekio iki saulėlydžio.

Birželio 1 d. vidurdienį bibliotekos prieigose esančiame Mažajame ąžuolyne prasidės šventinis Bibliotekų metų renginys "Vasara su knyga: nuo saulėtekio iki saulėlydžio".

Renginio dalyviai gamins ir leis aitvarus, lankstys origamius, šokinės per gumą, keisis atsineštomis knygomis knygų mainytuvėse, kreidelėmis margins ant grindinio nupieštą didžiulį drugelį ir, susibūrę į sąspietį (angl. flashmob), sveikins prasidėjusią vasarą. "Mažyčio stebuklo, romantikos ir elegancijos dvelksmą sukurs skrajojantys muilo burbulai, įvairiausių žaidimų ir skaitymo oazės", – žada bibliotekos kolektyvas.

14 val. bus iškilmingai atidengtas Knygų namelis. Naujoji bibliotekėlė kvies bendruomenės narius mainytis perskaitytomis knygomis. Renginį vainikuos šokių centro "In*Beat" lindihopo šokėjų pasirodymas ir Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų orkestro koncertas.

9–19 val. vyks tiesioginė teatralizuoto ir interaktyvaus Rebekos Unos knygos "Atjunk" skaitymo transliacija. "Knygos pasaulis visiškai nugrimzdęs į virtualią realybę, kur nelikę pojūčių ir jausmų. Visi daiktai, spalvos, kvapai perkelti į sistemą, kur negalime liestis, bendrauti ar jausti. Tačiau renginio metu mes elgsimės atvirkščiai ir kelsime maištą – bus daug skardaus juoko, tikro bei gyvo bendravimo, jausmo, šurmulio ir džiaugsmo", – žada organizatoriai.

"Vasara su knyga: nuo saulėtekio iki saulėlydžio" – atidaromasis skaitymų ir užsiėmimų renginys, bendras Lietuvos apskričių viešųjų bibliotekų (Vilniaus, Kauno, Panevėžio, Šiaulių bei Klaipėdos) projektas. Jo dalyviai visą vasarą organizuos įvairius renginius: vyks skaitymai, knygų mugės, leidyklų dienos, edukaciniai užsiėmimai, kūrybinės dirbtuvės.


Šiame straipsnyje: vasara su knygaknygosSkaitymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimėlis

Klausimėlis portretas
Taip gulint ant žolės,ar neužpuls erkės?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių