Quantcast

Vasaros įspūdžius vaikai drobėje tapė pirštais

  • Teksto dydis:

Septyniolika negalią turinčių vaikų iš pakaunės drobėje išliejo vasaros įspūdžius. Tam jie pasitelkė netradicinę techniką – tapė pirštais.

Taip Kauno rajono socialinių paslaugų centre pleneru vaikams "Aš ir Tu" palydėta vasara. "Ne visi drąsiai išbandė šią techniką, tačiau skatinami savanorių, kurių šiemet buvo per 20, ir Dienos socialinės globos centro darbuotojų, vaikai pirštais ant drobių perteikė savo emocijas", – sakė plenero vadovė, Kulautuvos pagrindinės mokyklos dailės mokytoja Daiva Sasnauskienė.

Renginyje dalyvavusi Seimo narė Raminta Popovienė pažadėjo, kad vaikų darbai bus eksponuojami Seime. "Tai bus galimybė vaikams apsilankyti Seimo rūmuose", – sakė R.Popovienė. Ji džiaugėsi, kad pleneras tapo tradicija vaikams kartu su savanoriais dalyvauti kūrybiniame procese ir kurti bendrą piešinį.

Po užsiėmimo su tapytoju Jonu Kunicku prisijungus tėvams, vyko įtraukianti šventinė programa "Mokslinis šou Atradėjas".

Dailės pleneras negalią turintiems vaikams ir jų šeimoms Kauno rajono socialinių paslaugų centre vyko ketvirtą kartą. Šventės tikslas – įtraukti kuo daugiau vaikų, turinčių fizinę, proto bei kompleksinę negalią į kūrybinę veiklą, skatinti jų aktyvumą ir dalyvavimą visuomeniniame gyvenime, didinti žmonių su negalia pasitikėjimą savo jėgomis, kelti motyvaciją užsiimti veikla, palaikančia jų gebėjimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių