Quantcast

V. Baumila Kaune kurs bendrą hitą su klausytojais

Humoro jausmo neslepiantis Vaidas Baumila prisipažįsta, jog geriausias klausytojų įvertinimas – palaikymas. Neseniai naują dainą pristatęs atlikėjas šmaikštauja, kad jam nėra tekę groti gatvėje, tačiau Gatvės muzikos dienoje Kaune, „Intermedix“ scenoje, Vaidas kartu su visais klausytojais žada sukurti bendrą hitą.

- Ką Tau reiškia muzika? Papasakok apie savo pirmą pažintį su ja.

Muziką aš myliu – su ja gyvenu kasdien. Klausau, analizuoju, niūniuoju nuo ryto iki vakaro duše, važiuodamas automobiliu. Paties muzika, žodžiai gimsta skirtingose vietose, kai būnu įkvėptas filmų, parodų ar sutiktų žmonių. Įrašų studijoje – tai darbas, kartu su kolegomis, kompozitoriais, prodiuseriais, šlifuojame kiekvieną dainos elementą, ieškome kokybiško skambesio, eksperimentuojame. Muzika mane lydėjo nuo pat vaikystės – turime balsingą ir dainingą giminę, tad kuriuo metu užsikrėčiau tuo, net nepamenu.

- Kaip manai, kas yra sunkiausia savo karjerą ką tik pradėjusiam dainininkui ar muzikantui?

Sunkiausia ir yra tas sunkumo jausmas (juokiasi). Nereik daug sunkumų neštis į sceną – geriau suteikti žmonėms teigiamas emocijas.

- Kaip manai, kas Tavo profesijoje svarbiau: talentas ar atkaklus darbas?

Talentas, kurį reikia ugdyti darbu.

- Kokios muzikos galima rasti Tavo grojaraštyje?

Mano grojaraštis įvairus, platus, priklauso nuo nuotaikos, pildau jį nuolatos skirtingo žanro muzika. „GevinDeGraw“, „MAX“, „JamesBay“, „GregoryPorter“ – tai tik keli pastarųjų dienų pavyzdžiai.

- Lietuvoje esi atpažįstamas, Tavo muzikos klausosi daugybė žmonių. Kaip pavyko sudominti klausytojus?

Ar tikrai pavyko (juokiasi)? Kaskart pristatant dainą, nežinome, kaip ją priims klausytojai. Džiaugiuosi, kai jiems patinka, klausosi, matau jų degančias akis koncertuose. Tačiau niekada negali prognozuoti, kokios reakcijos sulauksime – stengiamės kurti tai, kas patinka mums, nebijome išbandyti naujo skambesio ir pristatome tik geriausią variantą, kokį galime. Esu jau ne pirmus metus scenoje, tad visos patirtys susideda į dabartinį mano skambesį, dainas. Tam įtakos turėjo ir muzikinio teatro studijos, išbandymai skirtingose scenose, konkursuose ar projektuose, darbas su įvairiais prodiuseriais ir kompozitoriais.

- Ką manai apie šiuolaikinę lietuvišką muziką?

Žaviuosi, kad tokioje mažoje lietuviškoje muzikos scenoje išsitenka tiek įvairaus stiliaus muzikantų (šypsosi).

- Kiekvienas dainininkas turi autoritetų, o Tu, su kokiu atlikėju norėtum sudainuoti duetu?

Aš jau dainavau su Monikomis (Monika Linkytė ir Monika Pundziūtė-Monique – aut. past.). Su daugeliu atlikėjų dainuoju kartu, klausydamas jų dainų – tik ne visi tai žino.

- Kokias emocijas Tau kelia buvimas ant scenos?

Kartais kelia baimę nenukristi nuo jos. O jeigu rimtai – man patinka nedidelės scenos. Tuomet esi arti žiūrovų ir gali jausti jų emocijas.

- Koks buvo pats įsimintiniausias įvykis Tavo muzikinėje karjeroje?

Reikia pripažinti, kad muzikiniame kelyje didelę patirtį gavau dalyvaudamas „Eurovizijos“ dainų konkurse. Pamačiau šio grandiozinio renginio kūrybinę virtuvę iš vidaus – tai išliks mano atmintyje dar ilgai.

- Su kuo Tau asocijuojasi Gatvės muzikos diena?

Manau, kad tai puiki proga pasireikšti muzikantams. Kai skamba miesto gatvės – stengiuosi nepraleisti, paklausyti, patirti tą muzikinio bendrumo atmosferą savo mieste.

- Ar pačiam kada nors teko groti gatvėje?

Nėra tekę ir kas galėjo pagalvoti – jau atrodė, kad ir neteks, bet štai Vaidas gros gatvėje (juokiasi).

- Šių metų GMD šūkis „Su meile muzikai!“, kaip Tau asocijuojasi šie du dalykai?

Aš myliu muziką – tad atrodo, kad GMD pasiskolino mano šūkį (šypsosi).

- Šiais metais Gatvės muzikos dienoje, Kaune, miesto gyventojus ir svečius suburs Tavo muzikinė improvizacija „Drum2Gether“. Trumpai papasakok, ko gali tikėtis žmonės.

Kartu su klausytojais atliksime naujas ir gerai pažįstamas dainas, improvizuosime. Tikiuosi, gerai praleisime laiką, o kas žino, galbūt kartu atliktos dainos versija taps nauju hitu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių