Quantcast

Trečiadienio vakarą kauniečiai klausėsi O. Ditkovskio ir N. Malūnavičiūtės dueto

Trečiadienio vakarą kauniečiai rinkosi laiką praleisti Pažaislio vienuolyno ansamblyje, kuriame vasaros sezonu rengiamas festivalis „Pažaislio liepų alėjos vakarai“.

Šį vakarą savo programa džiugino muzikanto, dainininko Olego Ditkovskio ir fleitininkės, vokalo atlikėjos Nedos Malūnavičiūtės duetas.

Ne pirmą programą šį sezoną pristatantys „Pažaislio liepų alėjos vakarai“ vėl sėkmingai lauke subūrė kauniečius gerai praleisti laiką. Šis koncertų ciklas leidžia žiūrovams mėgautis geru oru ir gražiais pasirodymas, todėl susilaukia nemažai dėmesio. „Šiemet ypatingai gerai, nes labai didelis susidomėjimas yra. Galbūt kauniečiai neturi daugiau gerų, kokybiškų renginių lauko erdvėse. Per penkerius metus tai yra pirmi metai, kai tiek daug žmonių renkasi. Patys stebimės“,  – į klausimą, kaip sekasi festivaliui šiais metais ir ar atostogų metas nesumažina žmonių srauto atsakė organizatorių VšĮ „Bardai.lt“ direktorius Benas Jakštas.

Per penkerius metus tai yra pirmi metai, kai tiek daug žmonių renkasi.

Šį saulėtą vakarą kauniečiai susirinko mėgautis O.Ditkovskio ir N.Malūnavičiūtės atliekamomis dainomis. Kol scena dar buvo tuščia, susirinkusieji būriavosi prie „Monte Pacis“ lauko baro nusipirkti gėrimų, o tie, kurie sėdėjo šonuose įrengtose kiemelio terasose prie staliukų taip pat mėgavosi ir restorano maistu. Būrys žmonių apžiūrinėjo dainuojamosios poezijos atlikėjų plokšteles ir knygas, kurias galėjo įsigyti viso renginio metu. „Taip, čia pirmas koncertas, atėjome dėl muzikantų, kurie šiandien pasirodys",  – paklausus, ar pirmą kartą dalyvauja „Pažaislio liepų alėjos vakare“, atsakė viena žiūrovė.

Netrukus ant scenos užlipo vedėjas, kuris pristatė muzikantus. Publika tuoj pat ėmė ploti ir nesustojo tol, kol O.Ditkovskio ir N.Malūnavičiūtės duetas užlipo į sceną. Vokalistė N. Malūnavičiūtė padėkojo visiems susirinkusiems ir palinkėjo gerai praleisti vakarą. Žiūrovams plojant, pradėjo groti gitara. „Vakaras... Nereikia nieko, tik sėdėti ir žiūrėti...“, – pradėjo dainuoti O.Ditkovskis pirmąjį vakaro kūrinį. Visi žiūrovai nutilo, o dauguma tų, kurie dar stovėjo ar laukė eilėje prie baro išsiskirstė ir susėdo į vietas džiaugtis pasirodymu.

Duetui grojant žiūrovai šypsojosi, daugelis fotografavo ir filmavo pasirodymą. Šių muzikantų buvo ne tik malonu klausytis, bet ir smagu juos stebėti, kadangi scenoje jie labai artistiški, nebijantys pajudėti ar improvizuoti. Visi susirinkusieji plojo po kiekvieno muzikantų kūrinio, kartais aplodismentai užsitęsdavo ilgiau nei įprastai.

„O dabar linksmiausia mūsų repertuaro daina – „Mirtis“, – juokdamasi kūrinį pristatė N. Malūnavičiūtė ir pradėjo groti linksmą melodiją. Žiūrovai taip pat nusijuokė ir pradėjo ploti. „Aišku smagu, įdomu ir žiūrėti, ir klausytis", – paklausus, ar džiaugiasi koncertu, atsakė vienas žiūrovas.

Viso renginio metu „Monte Pacis“ aptarnaujantysis personalas priiminėjo terasoje sėdinčiųjų užsakymus, kurių dauguma atėję su šeimomis ar draugais. „Labai patinka! Ir patogiai sėdim, ir maisto užsisakom, o ir koncertas puikus, ne kiekvieną dieną taip iš namų išeiname", – taip apie koncertą atsiliepė su šeima koncertu besidžiaugiantis žiūrovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
NINO Man atrodo ateinam paklausyti muzikos ,o ne esti Konceto metu neturetu buti aptarnaujama .Tai suteiktu daugiau susikaupimo muzikai ,o nesinori visai klausyti sakuciu ir peiliu barskejimo
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių