Quantcast

Teatrų festivalyje – unikalūs pasakojimai apie mus ir pasaulį

  • Teksto dydis:

Šiandien "Girstučio" kultūros centre prasideda seniausias Lietuvoje teatrų festivalis "Lietuvos teatrų pavasaris". Iki pat balandžio 25 d. truksiantis festivalis šiemet jubiliejinis – 40-asis.

Per keturiasdešimt metų Lietuvos teatro pavasario festivalį aplankė apie 200 tūkst. teatro meno gerbėjų. Pasižiūrėta daugiau kaip 400 Lietuvos teatrų spektaklių. Tačiau festivalio populiarumas ir ilgaamžiškumas nėra vienintelės šio festivalio vertybės. "Girstučio" festivalio erdvė buria žymiausius Lietuvos teatrų režisierius, kurie atvyksta į Kauną su naujais spektakliais, prisidėdami prie Kauno meninio gyvenimo.

Šiemet Lietuvos teatrų pavasaryje Oskaras Koršunovas kalbasi su Nikolajumi Gogoliu, Eimuntas Nekrošius grįžta prie Sauliaus Šaltenio tekstų, Vidas Bareikis atsakymams provokuoja Albert'ą Camiu, Gabrielė Tuminaitė atveria Alfredo de Musset romantizmo perspektyvą, Gintaras Varnas kalbina Gottholdą Ephraimą Lessingą, Jonas Vaitkus – Tennessee Williamsą, Aidas Giniotis muzikuoja ir kuria savo pasakojimus, Kristina Werner ir Jonas Tertelis dokumentiniame spektaklyje kviečia klausyti, stebėti ir mokėti keisti savo požiūrį, Anželika Cholina atskleidžia Fiodoro Dostojevskio "Idioto" prasmes. O baigiamajame festivalio vakare Giedriaus Kuprevičiaus muzikos dvasia virs Martino Lutherio kūrybinės grupės vizija. Išties įspūdinga gyvųjų ir mirusiųjų pokalbių erdvė.

Šiemet festivalyje teatro gerbėjai išvys mylimus scenos kūrėjų veidus ir išgirs jų unikalius pasakojimus apie save – svajojančius, besiilginčius meilės, supratingumo, solidarumo, gebančius atpažinti teatro spektakliuose savo trumpalaikio gyvenimo atspindžius.

"Festivalio programoje klausiame: kokias galias, idėjas, tikėjimo išpažinimą, pasaulio gelbėjimo ir pasiaukojimo strategijas renkamės, ką atrandame savo pasirinkimuose, kuo dar galime pasikliauti ir kur mūsų vilties šaltinis? – teigia festivalio organizatoriai. – "Lietuvos teatrų pavasaris" – atvira amžininkų pokalbių ir potyrių erdvė."

Festivalio metu žiūrovai bus kviečiami ne tik žiūrėti geriausius spektaklius, bet ir dalyvauti interaktyvios improvizacijos edukacijose – "Teatras pojūčiuose" ir "Pats sau režisierius" bei pasigrožėti Lietuvos akvarelininkų paroda "Be grimo".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių