Quantcast

Tarptautiniame miuzikle „Baltijos Carmen“ – dainų, šokio ir muzikos fiesta

  • Teksto dydis:

Kovo mėnesį Kaune ir Vilniuje vyks tarptautinio projekto-miuziklo „Baltijos Carmen“ premjeros.

Anot organizatorių, šis įspūdingas šou – tai dainų, šokio ir muzikos „fiesta“, originaliai ir naujoviškai interpretuojanti nemirtingą George Bizet šedevrą, kuriame apjungti gražiausi pasaulio populiariosios klasikos stilizuoti kūriniai, kaip alternatyva užsistovėjusiam operos Carmen stereotipui.

Šį miuziklą sukūrė žinomas prodiuseris, vienas iš legendinės grupės „Hiperbolė“  įkūrėjų Viktoras Prapras. Jį visada viliojo šiuolaikinių fatališkų moterų, žinančių, ko jos nori ir visada, bet kokia kaina siekiančių užsibrėžto tikslo, tipažas.

„Baltijos Carmen“ pasirodymai, kurių Latvijoje ir Estijoje įvyko apie 20,  sulaukė audringų ovacijų perpildytose salėse. Šis reginys yra skirtas įvairaus amžiaus žiūrovui – nuo jauno iki „pagyvenusio jaunimo“ .

Projekte dalyvauja atlikėjai iš įvairių šalių: tai – unikalaus balso savininkai, jauni ir be galo talentingi operos solistai Laimonas Bendaravičius; Edgaras Davidovičius. Pagrindinį Carmen vaidmenį atliks ispanų kilmės žavingoji dainininkė ir flamenko šokėja, specialiai šiems muzikiniams spektakliams išmokusi lietuvių kalbą Anna Dribas. Pasirodymuose netrūksta ir tarptautinių  konkursų laureatų ir įvairių TV projektų nugalėtojų, šiuolaikinio modernaus baleto aukščiausio lygio šokėjų: savo sugebėjimus parodys Deividas Meškauskas, Katerina Voropaj, Justinas Girdvainis, Ieva Konopliovaitė ir kiti muzikantai – virtuozai. 

Įspūdingo pasirodymo metu sceną papuoš vaizdinga scenografija, šviesos efektai bei 60 komplektų spalvingų sceninių drabužių. Organizatoriai tikina, kad nuostabiame reginyje gera nuotaika bus garantuota.

Tarptautinio projekto-miuziklo „Baltijos Carmen“ premjeros: kovo 22 d. 18 val. –Kauno „Girstučio“ kultūros centre, kovo 16 d. 17 val. Klaipėdos koncertų salėje, balandžio 24 d. 19 val. Vilniaus kultūros, pramogų ir sporto rūmuose.

Bilietus platina www.bilietai.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių