Quantcast

Tarp „New York Times“ įspūdingiausių – ir Kaune įrašytas albumas

Įtakingas JAV laikraštis „New York Times“ (NYT) paskelbė 25 įspūdingiausius 2017-ųjų metų klasikinės muzikos įrašus. Tarp jų – ir dvigubas studijinis Giuseppe'ės Verdžio operos „Rigoletas“ albumas, kurį praėjusiais metais Kauno valstybinėje filharmonijoje drauge su solistais įrašė Algimanto Treikausko vadovaujamas Kauno miesto simfoninis orkestras (vyriausiasis dirigentas Konstantinas Orbelianas (JAV).

Pagrindinį operos herojų įkūnijo garsiausias rusų baritonas, „Metropolitan opera“ solistas Dmitrijus Chvorostovskis, kuris šį albumą kartu su Kauno miesto simfoniniu orkestru 9 dienas įrašinėjo jau grumdamasis su smegenų vėžiu. Niujorko laikraštis pabrėžia, kad „Rigoleto“ albumą JAV įrašų kompanija „Delos Music“ išleido šių metų lapkritį, prieš pat garsaus dainininko mirtį. D. Chvorostovskis po sunkios ligos mirė 2017-ųjų lapkričio 22 dieną, sulaukęs 55 metų.

Vieno įtakingiausių klasikinės muzikos žurnalo ir portalo „Opera News“ kritikai kasmet iš šimtų kompaktinių plokštelių ir DVD diskų renka geriausiųjų dešimtuką. 2015-ųjų favorite buvo pripažinta Kauno miesto simfoninio orkestro ir JAV įrašų kompanijos „Delos Music“ išleista G. Verdžio operos „Simon Bokanegra“ kompaktinė plokštelė. Ją įrašant taip pat dalyvavo operos solistas D. Chvorostovskis, kuris, beje, Kaune, „Žalgirio” arenoje, drauge su savo bičiuliais – K. Orbelianu ir A. Treikausku bei Kauno miesto simfoniniu orkestru surengė įspūdingą, grandiozines ovacijas sukėlusį koncertą. Vėliau D. Chvorostovskis dalyvavo ir užsienyje vykusiose Kauno miesto simfoninio orkestro gastrolėse.

Orkestro vadovas A. Treikauskas džiaugiasi, kad per pastaruosius orkestro veiklos sezonus įgyvendinti net devyni leidybiniai projektai su pasaulyje žymiausiais šiandienos balsais. Vienu didžiausių ir reikšmingiausių vadinamas operos „Rigoleto” projektas, kuriame dalyvavo ir kitos klasikinės muzikos žvaigždės – „Metropolitan opera“ teatro jaunosios kartos sopranas iš JAV Nadine'a Sierra, tarptautinių konkursų laureatė mecosopranas iš Baltarusijos Oksana Volkova, daugybę vaidmenų sukūręs italų tenoras Francesco Demuro, visame pasaulyje koncertuojantis bosas iš Italijos Andreasas Mastronis. Kartu su jais – ir solistai iš Lietuvos – Eglė Šidlauskaitė (mecosopranas), Kostas Smoriginas (baritonas), Tadas Girininkas (bosas) bei kiti, taip pat prof. Petro Bingelio vadovaujamas Kauno valstybinis choras. Solistams bei chorui įrašų sesijai pasiruošti padėjo daug laiko šiam projektui paskyręs „Metropolitan opera“ muzikinis administracijos vadovas, Kauno miesto simfoninio orkestro konsultantas operų ir vokalo projektams Johnas Fisheris. Tačiau didžiausias krūvis įrašinėjant plokšteles tenka vyriausiajam Kauno miesto simfoninio orkestro dirigentui K. Orbelianui. Neabejotina, kad įrašytos bei išleistos kompaktinės plokštelės padėjo Kauno miesto simfoniniam orkestrui tapti žinomu visame pasaulyje. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Veritas

Veritas portretas
Kaip slyksciai prisigirta. "Suniukas pasikele sau uodega". Vykdant tyrimus, ar Orbelianas nera tos pacios irasu "Delos" kompanijos bendrasavininkas? Jei taip, viska keistu i "prakisima" arba "ranka ranka plauna" praktika. :( Galbut tai tik sentimentai mirusiam solistui pagerbti, o irasai - antraeiliniai svertai sau parasauti?

sveikinu

sveikinu portretas
kur Kaune galima nusipirkti tą albumą?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių