Quantcast

Svečiuose – smagi „Tindirindžio“ animacija

  • Teksto dydis:

Kauno M.Dobužinskio kultūros ir estetinio lavinimo centras pristato specialiąją Tarptautinio animacinių filmų festivalio "Tindirindis" programą.

Šiemet "Tindirindžio" siūlomų nemokamų seansų metu bus galima pamatyti festivalio žiuri narių ir svečių iš užsienio retrospektyvinę programą, pabendrauti su filmų autoriais ir išgirsti apie tai, kaip gimė šie kūrybiniai darbai.

Animacinio kino klasikas lenkų režisierius Witoldas Gierszas pristato filmus "Raudona ir juoda" ir "Ženklai" ("Signum"). Filme "Raudona ir juoda" tapybinės animacijos būdu nupiešta žmogaus ir buliaus dvikova, o filme "Ženklai" per animaciją atgyja priešistorinių žmonių piešiniai ant uolų ir akmenų, pasakojantys  dramatiškus įvykius. Šis filmas apkeliavo daugiau nei 80 festivalių.

Aleksandro Bubnovo filme "Klinika" pasakojama vieno paciento istorija siaubo ligoninėje, kurios visi gydytojai yra pabaisos. Tai šmaikšti siaubo filmų parodija. Kitame A.Bubnovo filme "Paskutinė Mėlynbarzdžio žmona" pasakojama juokinga Mėlynbarzdžio ir Medūzos vedybinė istorija. Tai Ukrainos ir Prancūzijos studijų bendros gamybos filmas.

"Piloto" studijos režisieriaus ir dailininko Valentino Telegino filme "Apie kareivį" pasakojama Aleksandro Suvorovo laikų kareivio istorija apie tai, kaip kareivis nešė laišką carienei ir jam talkino visa žiurkių armija.

Režisierės Irinos Kodiukovos filmas "Šopenas" yra iš ciklo "Senojo pianino pasakos" ir atskleidžia žiūrovams įdomių garsiojo lenkų kompozitoriaus gyvenimo faktų, scenarijus paremtas Frédérico Chopino ir rašytojos George Sand laiškais, panaudoti F.Chopino piešiniai.

Režisierės Urtės Oettinger filmas "Laimės žiburys" sukurtas pagal Jono Biliūno simbolistinę pasaką. Tai plastilininės animacijos filmas apie laimės ir laisvės troškimą.


Kas? Animacinių filmų festivalio "Tindirindis" programa.

Kada? Lapkričio 28 d. 14 val.

Kur? M.Dobužinskio kultūros ir estetinio lavinimo centras (V.Krėvės pr. 54).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Blin

Blin portretas
Bent prieš savaitę būtumėt pranešę, o ne iš vakaro! Apie visokias "žvaigždes" ir pusžvaigždes iš anksto po pusmetį trimituojat...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių