Quantcast

Šuns dienos proga – Kauno pareigūnų staigmena prieglaudos globotiniams

  • Teksto dydis:

Pareigūnams šunys nėra tik naminiai augintiniai. Jie ir kolegos, kurie padeda tirti įvairiausias nusikalstamas veikas, tad meilė jiems – ypatinga.

Pirmadienį, pasibaigus dienos darbams, gausus būrys Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato  pareigūnų kartu su šeimos nariais vyko į Kauno rajone esančią benamių gyvūnų prieglaudą „Penkta koja“.

Šuns dienos proga pareigūnai vyko lankyti prieglaudos augintinių ir atvežė praktiškų dovanų: įvairių skanėstų, maisto, pavadėlių. Šunų likimai neretai būna paženklinti skaudžiais įvykiais, po kurių jie atsiduria globos namuose, kuriuose labiausiai trūksta žmonių draugijos, šilumos bei rūpesčio. Kauno apskrities pareigūnai kartu su šeimos nariais vedžiojo itin noriai į lauką pasivaikščioti besiveržiančius gyvūnų prieglaudos gyventojus.

„Įstaigos globotiniai negali pasakyti, ką jiems skauda, negali patys paprašyti pagalbos, negali papasakoti, kiek jiems teko iškentėti. Mes galime būti jų draugu bent vieną dieną, leisti jiems vėl patikėti ir įsitikinti, kad žmonės gali būti geri“, – teigia viena iš akcijos iniciatorių, Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos Trečiojo skyriaus viršininkė Audronė Gecevičienė.

„Penktos kojos“ savanorės pačios sunkiai spėja pavedžioti visus prieglaudoje esančius šunis, kurių yra apie 200. Todėl atvykus gausiam būriui pareigūnų, savanorės neslėpė džiaugsmo. Visi šunys liko pavedžioti, kai kuriems pasisekė dvigubai – pasivaikščioti tądien jie buvo net dukart.

„Esame nepaprastai dėkingi ir sužavėti Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnais, kurie susiorganizavo. Į akciją atvyko net keturios dešimtys pareigūnų! Ginti. Saugoti. Padėti. Ne tik tarnybos. Ne tik tada, kai kažkas šaukiasi pagalbos. Ir ne tik tuos bei tiems, kas tos pagalbos gali paprašyti. Iš tikrųjų, jūs įkvepiate!“– džiaugėsi VŠĮ „Penkta koja“ atstovė Saulenė Taruškaitė.

Pareigūnai tikina, kad tai tikrai ne paskutinis kartas, kuomet jie atvyko aplankyti bei pasidalinti savo šiluma su įstaigos globotiniais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

penkta koja šuniui nereikalinga

penkta koja šuniui nereikalinga  portretas
ŠIUKŠLYNAS !!!!! GĖDA !!!!! . Šitie traumuoti šunys skalija taip kad prikelia iš miegų net vaikus, o langai juk uždaryti, dar šalta.Kaip galima šunyną įkurti taip arti daugiabučių namų ir tikėtis, kad visi bus patenkinti? Savaitgalis 8 val ryto, o vaikai jau prikelti. Tai normalu? Tai mūsų visuomenėje šunys turi daugiau teisių nei ŽMONĖS AR VAIKAI?????

A.D

A.D portretas
Geriau paklausinekit buvusiu savanoriu ir darbuotoju kas ten vyksta toje istaigoje.200 sunu raso ten laikoma, o patalpu bendras plotas tikrai nedidelis. Gyventojai turetu pasiskaityti kiek sunu galima pagal istatyma laikyti, tikrai virsyta norma.O policija kaip visada parode savo tikraji veida, nu Kauno policija visgi :) beje viena masina foto tarnybine, darbo metu sunis vedzioja?Geda.

Eima

Eima portretas
Sudu kruva ir durniu laivo kapitone nu noarmalūs Linksmakalnio gyventoju vardai, bendrai nera ko noreti pagal protelì ir pasivadino. O kapitone tai dar ir pasirodo gyvunu myletoja yra, nu mirk is juoko. Eikit pai kit i globa po suniuka ir nestaukite kaip vilkai pries menuli
VISI KOMENTARAI 45

Galerijos

Daugiau straipsnių