Quantcast

Studentai pristatė teatrui sukurtus apdovanojimus

  • Teksto dydis:

Nacionalinio Kauno dramos teatro Didžiosios salės fojė pristatyti Vilniaus dailės akademijos Kauno fakulteto studentų kurti teatro apdovanojimai. 

Parodos metu kviečiama balsuoti už labiausiai patikusį teatro apdovanojimą.

Stiklo meno ir dizaino katedros antrakursiai Modestas Barštys, Marius Kudirka ir Monika Tamošiūnaitė su darbo vadovu prof. Valmantu Gutausku 2018 metų rudens semestrą kūrė apdovanojimus Nacionaliniam Kauno dramos teatrui.

Studentai, susipažinę su teatro istorija, aplinka ir atmosfera, semestro metu atliko tiriamąjį darbą, ieškodami teatrą bei pačius teatralus atspindinčių simbolių, motyvų, formų. Geriausios idėjos tapo projektiniais variantais ir per semestrą buvo įgyvendintos stiklo medžiagoje. Kiekvienas darbas buvo atliktas naudojant skirtingas stiklo technologijas ir jas jungiant su metalo akcentais.

Modestas Barštys

„Knyga“ – simbolis darnios visumos, išminties ir gyvenimo patirties. Autoriaus knyga yra kaustyta rūtos motyvo apkaustais.

„Šviesa“ – nematerialumo, amžinos sielos simbolis. Autorius teatro prožektoriaus skleidžiamą koncentruotą šviesos srautą taip pat išskiria kaip simbolį, leidžiantį pamatyti talentus.

Marius Kudirka

„Laiptai“ – simbolizuoja žmogaus emocinį ir dvasinį tobulėjimą, išminties ir žinių troškimą. Kiekviena laipto pakopa tai yra žingsnis arčiau siekiamo tikslo, svajonės.

Monika Tamošiūnaitė

„Kubas“ – tai simbolis dažnai atvaizduojantis žmogaus gyvenimo ciklą ir yra siejamas su aukščiausiomis dvasinėmis vertybėmis. Autorė tobulą geometrinę formą taip pat sieja ir su teatro scena, erdve.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ona

Ona portretas
Koks tas perekuras? Ką tai reiškia ir prie ko čia stiklai?

b.

b. portretas
bus perekuras po peruku dinastijos pabaigos

Na

Na portretas
Visi šiaip sau...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių