Quantcast

Signataras eilėmis pasakoja apie savo kraštą

  • Teksto dydis:

Kovo 11-osios Nepriklausomybės Atkūrimo Akto signataras poetas Leonas Milčius pristato naują poezijos rinkinį "Rudens žydėjime".

Kovo 11-osios Nepriklausomybės Atkūrimo Akto signataras poetas Leonas Milčius pristato naują poezijos rinkinį "Rudens žydėjime".

"Atėjus rudeniui, gamta tampa dar įdomesnė, spalvingesnė. Eilėraščiais norėjau parodyti, kaip aš, savo gyvenimo rudenį išgyvenantis žmogus, galiu sužydėti spalvingais žodžiais, brandžiais jausmais", – apie savo kūrybą jausmingai kalba autorius.

"Poezijos kalba jautri ir įtaigi. Pastebėjau, kad mano anksčiau parašyti moksliniai, publicistiniai straipsniai mažai kam reikalingi, o eilėraščiai išliko gyvi. Poezija leidžia pažinti pačią gražiausią, svarbiausią žmogaus ir pasaulio pusę", – įsitikinęs L.Milčius.

Daug dėmesio poetas skiria ir savo kraštui. Sako, kad gyvena gražiame, ne vieną legendą menančiame pakaunės krašte ir apie jį norisi kalbėti eilėmis. Dėl paprastumo, minties aiškumo, labai artimo ryšio su Lietuva, L.Milčiaus poeziją šiltai priima ir svetur gyvenantys tautiečiai.

Autorius dažnai skaito Justino Marcinkevičiaus, Vytauto Mačernio, Vinco Mykolaičio-Putino ir kitų klasikų kūrybą. Žavisi Sąjūdžio poetu Kęstučiu Geniu. Dideliu atradimu laiko belgų poeto Emilio Verharno eilėraščius.

Tai jau trečiasis poezijos rinkinys ir iš viso penkta L.Milčiaus knyga. Trijose poezijos knygose – per tūkstantis eilėraščių.


Knygos sutiktuvės

Sausio 28 d.(trečiadienį) 13 val. – Kauno rajono viešojoje bibliotekoje Garliavoje.
Vasario 6 d. (penktadienį) 17 val. – Ežerėlio bibliotekoje.
Vasario 13 d. (penktadienį) 13 val. – Raudondvario bibliotekoje.
Kovo 20 d.16 val. (penktadienį) – Zapyškio bibliotekoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių