Quantcast

Siekiant naujo rekordo, Kaune bus dainuojama ilgiau nei parą

  • Teksto dydis:

Siekdama naujo Lietuvos rekordo – grupė „Belkanto“ ketina dainuoti net 24 valandas. Balandžio 30 d. 17 valandą prasidėsiantis renginys, į kurį pakviesta ir daugybė kitų žinomų dainininkų, šokėjų bei iliuzionistų, turėtų pasibaigti kiek ilgiau nei po paros laiko.

 Siekdama naujo Lietuvos rekordo – grupė „Belkanto“ ketina dainuoti net 24 valandas. Balandžio 30 d. 17 valandą prasidėsiantis renginys, į kurį pakviesta ir daugybė kitų žinomų dainininkų, šokėjų bei iliuzionistų, turėtų pasibaigti kiek ilgiau nei po paros laiko.

Numatyta, kad rekordo siekiantys atlikėjai Donatas Augys ir Giedrius Venckūnas kas valandą galės pailsėti po dešimt minučių. Tuo metu sceną užims juos trumpam pavaduosiantys svečiai – dainininkai Egidijus Sipavičius, Mindaugas Mickevičius – Mino, grupės „16 Hz” ir  „16 Hz Tribute“, „Viva Dance“ šokėjos, mentalistas Nicholas Kin, humoristai Raimondas Šilanskas ir Aleksandras Karpavičius.

„Kaip sugalvojau siekti rekordo? Tiesiog žinau labai daug dainų“, – sakė D. Augys, muzika „užsikrėtęs“ ir dainuoti pradėjęs dar besimokydamas pirmoje klasėje.

Ilgiausiai grupei „Belkanto“ yra tekę dainuoti dvylika valandų. D.Augys sakė turintys tik vieną būdą kaip balsą saugoti – tuomet dainininkas su niekuo nešneka.

„O jei juokais – norint išsaugoti balsą reikia kelti paslaugų kainą!“, – juokdamasis pridūrė pašnekovas.

Jis tvirtino kol kas negalvojęs, kaip reikės dainuoti naktį, kuomet klausytojų bus gerokai mažiau ir natūraliai ims miegas. Duetas ketina ne tik gerti kavą, bet ir traukti kuo linksmesnes, šokti viliojančias melodijas.

„Belkanto“, susikūrusios prieš aštuonerius metus, repertuare daugiausiai yra Gyčio Paškevičiaus, grupių „16 Hz“, „Rondo“, „Hiperbolė“ dainų. Būtent jų dažniausiai besilinksminantieji ir nori klausytis.

Įdomus sutapimas – gegužės 1 d. D. Augys švęs savo 34 – ąjį gimtadienį. Tuo metu jis, siekdamas rekordo, jau turėtų būti ant scenos praleidęs septynias valandas.

„Rekordo ir gimtadienio datos nebuvo derintos. Taip susiklostė aplinkybės. Na, galvojau, jog koncertuodamas pasislėpsiu nuo šventimo!“, – juokaudamas šnekėjo būsimas jubilijatas.

Rekordinio koncerto organizatorius Gediminas Juodeika sakė, jog unikalus renginys taps tarsi rudens – žiemos renginių sezono pabaigos akcentu.

G. Juodeika pridūrė, jog koncertas bus neįprastas ir dar vienu aspektu. Jį ves net keturi renginių vedantieji – Gediminas Juodeika, Dainius Palivonas, Karolis Ugintas, Tomas Ratautas.

„Kadangi siekiame ne renginio vedėjo, o muzikantų ištvermės rekordo, mes galėsime vienas kitą pakeisti. Juk dauguma iš mūsų po įtemptos darbo dienos visgi „lūžta““, – šypsodamasis tvirtino G. Juodeika.

Lietuvos rekordų knygoje jau yra įtraukta net keletas su koncertais susijusių pasiekimų. Ilgiausias iki šiol surengtas koncertas truko 16 val., o įskaitant pertraukėles – 17 val. 20 min. Jis surengtas koncertuojant Klaipėdos grupei „Studija“ 1997 m. rugpjūčio 21–22 d. Palangos „Jaunystės“ diskotekų salėje.


Kas? Grupė "Belkanto" sieks dainavimo rekordo

Kur? Kaune, „Pramogų oazėje“

Kada? Balandžio 30 d. 17 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių