Quantcast

Šančių kioskas keičia išvaizdą

Šančių Kiosko kiemelyje nuo penktadienio verda darbas: nuo seno kioskelio valomi apsilaupę dažai, atvirose dirbtuvėse gaminami lauko baldai, kurie bus naudojami bendruomenės reikmėms.

Šančių Kiosko kiemelyje nuo penktadienio verda darbas: nuo seno kioskelio valomi apsilaupę dažai, atvirose dirbtuvėse gaminami lauko baldai, kurie bus naudojami bendruomenės reikmėms.

Visą savaitgalį A.Juozapavičiaus prospekte priešais Valstybinės mokesčių inspekcijos pastatą vyksta atviros iniciatyvų platformos Šančių Kioskas kūrybinės dirbtuvės „PAmeistrauk!“ Čia gręžiama, kalama, dažoma, pjaustomas medis ir metalas. Taip menininkai kartu su šančiškiais ir kitais miestiečiais atnaujina kioskelį, kuris birželio pabaigoje turėtų tapti Šančių informaciniu tašku, ir gamina modulinius lauko baldus. Dažyti metalines baldų dalis mielai ėmėsi vaikai.

Per savaitgalį planuojama pagaminti devynis šių baldų komplektus, dekoruotus mažųjų šančiškių skurtais ir pieštais stalo žaidimais bei menininkės Aistės Ramūnaitės  grafikos darbais. „Čia naudoju savo grafikos darbų juodraščius, jų fragmentus. Mano darbuose daug įvairiausių elementų, juos labai patogu naudoti koliažams, baldų dekoravimui. Kai gyvenau Londone, dažnai užsiimdavau tokia kaip čia, lengvesne kūryba. Taip galva pailsi nuo sunkių darbų“, – užsiminė menininkė.

Tam tikrą raštą iš A.Ramūnaitės darbų fragmentų ant stalviršių dėliojo kelios projekte dalyvaujančios užsienio menininkės. Jos atvyko pagal programą „Actors of Urban Change“. Ispanė Elena Azzedin pasakojo vadovaujanti panašiam į lietuvių projektui Vokietijos sostinėje.

„Viename Berlyno mikrorajone, kur gyvena daug darbininkų klasės atstovų, į socialinį šiuolaikinio meno projektą mes bandome įtraukti berlyniečius. Bet aš matau, kad kauniečiai yra labiau linkę įsijungti į Šančių Kiosko projektą nei berlyniečiai į mūsiškį. Jums geriau sekasi, – sakė E.Azzedin. – Čia matome tokį mažą architektūrinį objektą – kaip jūs sakote, kioskelį,  – bet pažiūrėkite, kaip jis suvienijo žmones, kokius šios miesto dalies socialinius pokyčius jis inicijavo.“

Žaliakalnyje gyvenanti A.Ramūnaitė prisipažino jautusi pareigą dalyvauti šiame projekte ne tik dėl to, kad čia, Šančiuose, turi savo studiją. „Aš įsimylėjau Šančius ir tikiu šio mikrorajono ateitimi. Šančiai man panašūs į Londono Hackney rajoną. Iki olimpiados tai buvo apleistas, nutriušęs rajonas, o dabar jis atsigauna – čia kuriasi milijonieriai, garsenybės, menininkai, – pasakojo prieš pora metų iš Londono į Kauną sugrįžusi gyventi menininkė. – Ir Šančiuose, atnaujintuose senųjų kareivinių pastatuose kuriasi pasiturintys žmonės. Čia keliasi gyventi ir daug jaunų, talentingų žmonių. Ir galbūt ateity jie Šančiuose pastatys savo Eifelio bokštą, kuris trauks žmones iš labai toli.“

Kūrybinėse dirbtuvėse pagaminti lauko baldai bus naudojami Šančių blusturgiui, kitoms Šančių kiosko ir bendruomenės veikloms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ech

ech portretas
aš galvojau,kad jį dar keis, nes jis jau toks baisus.Atrodo,kad vaikai jį dažais nuterliojo

vile

vile portretas
viskas puiku,bet teritorija neisvalyta,kampuose,kruvos ""gruzo""

smugis

smugis portretas
saunuoliai
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių