Quantcast

Rudens „Ąžuolyno bėgimas“: įžymybių desantas ir žmonų nešimas ant pečių

Garsūs sportininkai ir mėgėjai, tėvai su vaikais vežimėliuose ir šou pasaulio įžymybės, jūra šypsenų ir šimtai apdovanojimų. Šeštadienį jau antroje tradicinėje šventėje rudens "Ąžuolyno bėgimas 2015" rungėsi daugiau nei 1000 dalyvių.

Tikslas – sveikas žmogus

"Keistas jausmas. Visiems šventė, o man – ji kitokia. Esu tarsi kitoje barikadų pusėje, – vilkėdama ne sportine apranga, bet suknele, segėdama sijonu, nusijuokė renginio globėja – olimpinė vicečempionė lengvaatletė  Austra Skujytė. – Tačiau labai smagu regėti puikią nuotaiką. Ir ypač man smagi vaikų 100 metro bėgimo rungtis. Tuo metu jie žino tik vieną tikslą – reikia labai greitai bėgti."

„Ąžuolyno bėgimas“ – tradicija tampantis bėgimo renginys, kurį organizuoja VšĮ S. Dariaus ir S. Girėno sporto centras. Malonu, kad renginys pritraukė gausų būrį profesionalių sportininkų ir mėgėjų, šeimų su vaikais, moksleivių, žinomų pramogų pasaulio žmonių, – padėkojęs už pagalbą Kauno miesto naujienų lyderiui, informaciniam renginio rėmėjui dienraščiui "Kauno diena" ir portalui kaunodiena.lt, teigė VšĮ S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro direktorius Giedrius Bielskus. – Tai – visiems atvira, linksma, nuotaikinga sporto šventė, kurioje nuo starto linijos atsispirti ir bėgti minkštutėle stadiono danga bei šimtamečių ąžuolų pavėsyje nusidriekusiais takeliais gali visi! Mūsų tikslas – sportuojantis ir sveikas žmogus".

Renginyje, be šimtų mėgėjų, dalyvavo ir profesionalai, taip pat aktoriai Rolandas Kazlas, Sandra Daukšaitė-Petrulėnė, šou pasaulio įžymybės – "Mis Lietuva 2013" Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė, Gediminas Juodeika, dainininkė Neringa Šiaudikytė, populiarus bulvarinių televizijos laidų veidas Jolanta Leonavičiūtė.

"Ąžuolyno bėgimo" šventėje dalyvavo ir UAB "Diena Media News", valdančios "Kauno dieną", valdybos pirmininkas Darius Gurskis, valdybos atstovas Mindaugas Mickevičius.

Kilstelėjo šou pasaulio kartelę

"Smagu, kad populiarėja bėgimas ir sveikas gyvenimo būdas. Vaikai matys sportuojančius tėvus, sportuos su jais, sveikesnė taps mūsų tauta, –  džiaugėsi sporto ir visuomenės veikėja, 65 metų Joana Bartaškienė. – Šiandien nebėgsiu, tam reikia intensyviau pasirengti, nes esu gimnastė, o jų ištvermė mažesnė nei bėgikų. Tačiau pažadu – pavasarį bėgsiu tris kilometrus."

Mėgstantis šmaikštauti G.Juodeika imitavo, kad lipa ant nugaros tuo metu mankštą prieš 5 km bėgimą atlikusiai J.Leonavičiūtei.

"Esu sportininkas, J. Leonavičiūtė – mano įkvėpėja. Matau tobulas jos kūno linijas ir noriu būti atletas, – šypsojosi Gediminas, kuris kelerius metus nė lašo nevartoja alkoholio, pastaruoju metu dažnai bėgioja. – Vis daugiau mūsų šou pasaulio žvaigždžių pradeda sveiką gyvenimo būdą, nevartoja alkoholio ir tuo pačiu kilstelės šou pasaulio kartelę iš mašinų daužymo, vairavimo apsvaigus lygio į sveikesnę."

Pasiteiravus, ar ji G.Juodeiką nešioja ant pečių, J.Leonavičiūtė šyptelėjo: "Jis mane visą laiką nešioja. Ko čia atėjau? Reklamos? Ne. Mėgstu bėgioti, dažnai tai darau viena miške. Tačiau būryje žmonių daugiau šypsenų, labai teigiama ir gera energija. Sportuoju malonumui ir dėl sveikatos, todėl neprievartauju savęs. O vakare bus galima mielai išgerti ir taurę vyno. Su saiku galima daug ką suderinti."

"Bus įdomu. 15 kilometrų – beveik pusę maratono, – prisipažino neseniai Jonavoje bėgime dalyvavęs aktorius R.Kazlas, kuris bėgo su žmona Sigita, o jų dukra Indraja globojo Ispanijos futbolo rinktinės marškinėliais vilkėjusį savo broliuką Margirį. – Gera, kai aplink daug bendraminčių."

Laimėtojo svajonė – Berlyno maratonas

Tačiau 5, 10, ir 15 kilometrų bėgimus laimėjo patyrę ir profesionalūs bėgikai.

"Buvo puiki treniruotė ir geras bėgimas", – dar giliai alsuodama po bėgimo šypsojosi olimpietė, šiuolaikinės penkiakovės sportininkė kaunietė Gintarė Venčauskaitė, 10 kilometrų bėgime aplenkusi žinomą lengvaatletę iš Šiaulių Eveliną Uševaitę bei druskininkietę Samantą Trainovičiūtę.

"Jie jau nubėgo 15 kilometrų, o aš dvi valandas pliurpiu, – juokavo renginyje, kurį linksmai vedė su olimpiete Inga Juodeškiene, daug pokštavęs aktorius Andrius Žiurauskas. – Mielai bėgčiau, tačiau kažkas šiandien turi ir rėkti. Be to, dar gydausi Achilo sausgyslės įplyšimą. Traumą patyriau žaisdamas krepšinį. Nusprendžiau, kad jau esu lieknas, bet apie kojas nepagalvojau."

Vyrų 15 kilometrų bėgimą beveik be konkurencijos laimėjo favoritu laikytas 28 metų kaunietis Remigijus Kančys.

"Ir laimėtojas yra... Numeris vienas... Prizas keliauja... – mėgdžiodamas "Eurovizijos" dainų konkurso balsavimą Kauno sporto mokyklos "Viltis" ir Kauno maratono klubo trenerio R.Kančio pavardę pabrėžtinai tarė A.Žiurauskas.

"Sąlygos – idealios, trasa gera, oras puikus. Niekada negali pasakyti, kas laimės. Prie starto linijos visi konkurentai, ir tik pasiekus finišo tiesiąją žinai, kas laimėjo. Atidaviau visas jėgas, – kuklinosi ir pagarbiai apie varžovus kalbėjo R.Kančys, kuris laimėjo Vilniaus maratoną, dalyvavo Frankfurto maratone ir arti savo svajonės – rugsėjo 27 dieną dalyvauti garsiame Berlyno maratone. – Maratonas Rio de Žaneire? Oi, tai dar viena, bet tolimesnė svajonė."

Moterų 15 km bėgimą laimėjo praeityje garsi ėjikė, tarptautinės sporto klasės meistrė Sada Bukšnienė, aplenkusi dar apie 20 valingų moterų, kurios scenoje buvo apdovanotos rožėmis ir įsiamžino bendrai nuotraukai.

100 metrų su žmona ant pečių

"Kauno dienos" vardu džiaugiamės galėdami prisidėti prie šio šaunaus renginio, galėdami jį nušviesti savo 20 000 skaitytojų ir daugiau nei 300 000 portalo lankytojų. Norėdami padėkoti už šią iniciatyvą įteikiame renginio organizatoriui G. Bielskui "Kauno dienos" marškinėlius. Tegul jie simbolizuoja bendrą mūsų meilę miestui, bendrą darbą Kaunui ir tolimesnę partnerystę. Už sportuojantį sveiką, bėgantį Kauną, kauniečius ir "Kauno dienos" skaitytojus!" – apdovanojimų ceremonijoje kalbėjo UAB "Diena Media News", valdančios "Kauno dieną", valdybos pirmininkas D.Gurskis.

Tačiau 5, 10 ir 15 km bėgimai – dar ne renginio pabaiga. Profesionalus, mėgėjus, jaunus ir suaugusius, tarp kurių buvo ir 83 metų Matas Ankudavičius, ant kurio marškinėlių puikavosi užrašas "Bėgiosi – ilgai gyvensi", netrukus pakeitė ir mažieji.

"Bėk, Viliau, bėk!" – 100 metrų rungtį laimėjusį mažametį Vilių ragino mama.

"Šaunuolė Silvija!", - džiūgavo 10 metų dešimtmetės S.Antanaitytės mama, kuri 400 metrų bėgime užėmė antrą vietą ir aplenkė dešimtis berniukų. O sportuoti mėgstanti mergaitė neslėpė: "Bėgimas patinka, bet labiau patinka karatė."

Beje, 400 metrų bėgimas (dalyvavo penktokai, šeštokai, septintokai, aštuntokai, devintokai ir dešimtokai) buvo skirtas Justui – mažam berniukui, kuris serga sunkia liga.

Ir tai dar nebuvo pabaiga: daug audringų emocijų sukėlė šeimų bėgimas, kai finišo liniją privalėjo kirsti visi šeimos nariai.

Grožio salono savininkė Jolanta, kai jos vyras kariškis dirbo, sugebėjo šį atstumą įveikti su trimis sūnumis, kurių du mėgavosi "skrydžiu" mamos stumiamame dviviečiame vežimėlyje.

O "Ąžuolyno bėgimo" sporto šventės paskutinioji rungtis tapo vyru bėgimas su moterimis ant pečių.

100 metrų atstume po atkaklios kovos laimėjo labiausiai patyręs "žmonos nešiojimo" specialistas – Vytautas Kirkliauskas, kuris 2011 metais užėmė trečią vietą pasaulio "žmonų nešiojimo" bėgimo čempionate.

Po šventės metu vykusios sporto reikmenų mugės, ąžuolo vainikų ir unikalių, medinių medalių įteikimo, šventė finišavo iki pavasario bėgimo.

Tačiau po šventės daugelio bėgimo dalyvių kojos jau trepsėjo naktiniame klube "Taboo", kur vyko renginio uždarymas.

Rezultatai:

Moterų (5 km)

1. Loreta Kančytė (Kauno maratono klubas) – 18 min 54,2 sek. (vieno km vidurkis 3,47 min.)

2. Aina Jonaitė ("Vilniaus Baltai", Elektrėnai) – 19 min. 41,2 (3,56)

3. Ieva Želvytė ("GetFit", Kaunas) – 19 min. 52,1 (3.58)

Vyrai (5 km)

1. Darius Petkevičius (Marijampolė) - 16 min. 46,7 (3,21)

2. Jaunius Strazdas – 16 min. 51,5 (3,22)

3. Maksimas Kulikas (Kauno BMK) – 16 min. 56,9 (3,23)

Moterų (10 km)

1. Gintarė Venčkauskaitė (Kaunas) – 37 min. 59 (3,48)

2. Evelina Usevaitė (Kosmo klubas, Šiauliai) 38 min. 06,2 (3,49)

3. Samanta Trainovičiūtė (Druskininkai) – 43 min. 18,8 (4,20)

Vyrai (10 km)

1. Domantas Balsys (Kauno BMK) – 33 min. 33,5 (3,21)

2. Tomas Bizimavičius (Kauno maratono klubas) – 33 min. 57, 6 (3,24)

3. Dovydas Stašys ("Stajeris", Vilnius-Klaipėda) – 34 min. 16,3 (3,26)

Moterys (15 km)

1. Sada Bukšnienė (Kauno BMK) – 1 val. 08 min. 01,1 sek (4,32)

2. Augustina Dailidaitė (Kauno maratono klubas) – 1 val. 12 min. 00,4 sek. (4,48)

3. Inga Bruzikienė (Kaunas) 1 val. 17 min. 18,4 sek (5, 09)

Vyrai (15 km)

1. Remigijus Kunčys (Kauno maratono klubas) 46 min. 59,3 (3,08)

2. Modestas Dirsė ("Greitasis kurjeris", Vilnius) - 52 min. 25,3 (3,30)

3. Vitalijus Afanasjevas ("Na Palauk", Vilnius) – 54 min. 00,7 (3,36)



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gerda Photography

Gerda Photography portretas
Renginio nuotraukos Gerda Photography puslapyje Facebook'e.

...,

..., portretas
vargsai idiotai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių