Quantcast

Rokų teatro jubiliejuje – sausakimša salė

  • Teksto dydis:

Penktadienį Kauno rajono Samylų kultūros centro Rokų laisvalaikio salė buvo sausakimša. Anšlagas – taip vadina teatralai reiškinį, kai sėdimų vietų salėje mažiau nei atėjusių pažiūrėti spektaklį.

Žiūrovai ir dalyviai susirinko švęti 10-ąjį Rokų teatro jubiliejų. Savo veiklą pradėjęs nuo vaikų teatro, per dešimtmetį susiformavo brandus suaugusių kolektyvas, kuriam nuo pirmų dienų vadovauja aktorius, režisierius Darius Armanavičius. Prieš kelis metus teatro vadovas ėmėsi nelengvos užduoties – nusprendė Rokų laisvalaikio salės scenoje pastatyti Moljero pjesę „Tariamas ligonis“. Pjesė ir aktoriai režisieriaus nenuvylė – teatras tapo XXIII Lietuvos suaugusiųjų mėgėjų teatrų apžiūros-šventės „Atspindžiai“ laureatu.

Teatro gerbėjai dar kartą turėjo galimybę išvysti Moljero „ligonio“ išdaigas, įvertinti aktorių meistriškumą, o dokumentinio filmo metu susipažinti su teatro aktorių repeticijų kasdienybe ir požiūriu į savo veiklą. Ir, aišku, koks gimtadienis be įspūdingo dviejų metrų skersmens ir metro aukščio torto, gėlių, dovanų, sveikinimų, nuoširdžių linkėjimų toliau tobulėti bei džiuginti žiūrovus.

Kauno rajono mero padėka buvo apdovanoti teatro įkūrėjas režisierius D. Armanavičius ir Andrius Filipavičius, kuris būdamas dešimties metų nuo pat pirmos repeticijos atėjęs į teatrą iki šiol vaidina. Salės foje susirinkusiuosius pasitiko fotografijų paroda „Teatro atspindžiai“, kurioje įamžintos akimirkos iš spektaklių, repeticijų bei gastrolių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių