Quantcast

Ralio staigmena pirmokams – saugaus eismo knygelės

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 6-ąją Kauno Rotušės aikštėje startuosiančios seniausios mūsų šalyje daugiadienės lenktynės žada turiningą šventę ne tik rekordiškai aktyviems dalyviams, bet ir žiūrovams, ypač vaikams. Nuo 1931-ųjų tarptautines varžybas rengiantis Lietuvos automobilių klubas (LAK) tęsia savo švietėjišką misiją: į ralio maršrutą įtrauktų savivaldybių pirmaklasiai sulauks specialiai jiems sukurtų leidinių.

"Ralis jau seniai nebėra vien tik greitų bei galingų automobilių lenktynes apibūdinantis sporto terminas. Jis aprėpia kur kas platesnę sąvoką. Greta įprastų organizacinių darbų nebe pirmus metus imamės edukacinės veiklos įdomiai ir patraukliai pasakodami apie saugų elgesį keliuose būtent mažiausiems eismo dalyviams. Jaučiame pareigą ugdyti juos, o kartu ir dar kartą atkreipti suaugusiųjų dėmesį. Tai yra mūsų, kaip organizatorių, prisiimta socialinė atsakomybė", – kalbėjo ralį rengiančio LAK prezidentas Rolandas Dovidaitis.

Šiemet ralio organizatoriai, bendradarbiaudami su kompetentingais ekspertais, parengė ir daugiau kaip 12 tūkst. egzempliorių tiražu išleido vaikiškų užduočių knygelę "Būk saugus kelyje". Leidiniai jau pasiekė beveik visus 23 miestus bei rajonus, pro kuriuos rugsėjo 6–8 d. drieksis 1 090 km ilgio ralio maršrutas. Jie bus išdalyti pirmų klasių moksleiviams. Be to, savivaldybėms padovanota po kelis komplektus mokomųjų priemonių, skirtų žaismingai mokytis Kelių eismo taisyklių pradmenų ir deramo elgesio gatvėje.

Jaučiame pareigą ugdyti juos, o kartu ir dar kartą atkreipti suaugusiųjų dėmesį.

Tokią Lietuvos automobilių klubo iniciatyvą palaiko bei prie jos jungiasi ir renginio partneris – Lietuvos policija. Pareigūnai planuoja aštuoniuose miestuose (Kaune, Kėdainiuose, Jonavoje, Alytuje, Tauragėje, Molėtuose, Širvintose ir Vilniuje) įrengti Policijos paviljonus su atraktyviomis užduotimis.

Taigi čia apsilankę vaikai taps ne tik ralio žiūrovais, bet ir specialiai jiems skirtų veiklų dalyviais. Aktyviausi iš jų bus apdovanoti knygelėmis, atšvaitais ir kitais saugaus eismo atributais. Be to, daugelyje vietų jų lauks policijos bičiulis – šuniukas Amsis.

Tuo metu ralio aistruoliams organizatoriai žada rekordiškai turtingą sportinę programą. Simboliška, kad Lietuvos valstybingumo šimtmečiui dedikuotos istorinės lenktynės prie starto linijos ketvirtadienio rytą sutrauks per 100 ekipažų. Iš Kauno Rotušės aikštės į trasą pajudės ir penkiolika autentiškų tarpukario eksponatų.

27-ą kartą vykstančio ralio dalyviai tradiciškai varžosi dėl prestižiškiausio trofėjaus – Lietuvos Respublikos Prezidentės taurės. Ji atiteks absoliučiam lenktynių nugalėtojui. Laureatai paaiškės rugsėjo 8-osios popietę Vilniuje, S.Daukanto aikštėje priešais prezidentūrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių