Quantcast

Prie Kauno valstybinio muzikinio teatro nusidriekė eilės

Perpus pigesni bilietai į spektaklius priviliojo šimtus kauniečių. Prie Kauno Valstybinio muzikinio teatro žmonės pasiryžę stovėti ir po kelias valandas.

Ilgai laukia

Kartą metuose į muzikinius spektaklius galima įsigyti 50 proc. pigesnius bilietus. Galimybe pamatyti įvairius spektaklius ženkliai pigiau susigundė šimtai įvairaus amžiaus kauniečių. Nuo trečiadienio ryto nusidriekė ilga eilė. Apie pietus žmonės jau siekė Kauno lėlių teatro prieigas ir tikino, kad yra nusiteikę palaukti.

„Turiu pusantros valandos laiko, nežinau, ar sulauksiu, tačiau primena gerus laikus, kai prie teatro stovėjom. Seniau juk ir naktį keldavomės, kad patektumėme. Visai smagu. Manau, kad tokios eilės rodo, kad yra teatru domimasi. Jei gali nusipirkti pigiau arba vietoj vieno spektaklio nueiti į du, kodėl ta proga nepasinaudoti“, – sakė eilėje stovėjusi Nomeda.

Moteris tikino, kad Kauno muzikiniame teatre lankosi dažnai, tad šį kartą spektaklius rinkosi pagal tai, kurių dar nematė arba norėjo parodyti atvykstantiems draugams. „Jei sulauksiu, tai nusipirksiu dar kelis bilietus be akcijos į gruodžio mėnesį vyksiančius spektaklius. Pas mane visuomet galima rasti šūsnį teatro bilietų“, – pridūrė kaunietė.

Jau visai netoli įėjimo į teatrą stovėjęs Vytautas taip pat džiaugėsi galimybe pasimėgauti kultūros gurkšniu pigiau. „Jau žinau, į kokius spektaklius eisiu. Čia atėjęs pasirinkau, tad tikiuosi, kad bilietų dar bus“, – kalbėjo apie valandą eilėje prastovėjęs vyras.

Kai kurie teatro mėgėjai iš anksto apsirūpino, kad laukimas nebūtų toks ilgas. Vieni stovėdami skaitė knygas, kiti sprendė kryžiažodžius. Dalis kauniečių atėjo su savo antrosiomis pusėmis ar vaikais, tad laukimo laiką paskyrė bendravimui.

Aktoriams atgaiva

Muzikinio teatro vadovas Benjaminas Želvys portalui kauno.diena.lt pasakojo, kad teatre kaip tik vyko premjerinio spektaklio „Misteris X“ repeticija, tad aktoriams labai smagu matyti gyvą teatrą. Anot vadovo, ne vienas aktorius ar scenos darbuotojas ėjo žiūrėti nusidriekusios eilės.

Primena gerus laikus, kai prie teatro stovėjom. Seniau juk ir naktį keldavomės, kad patektumėme. Visai smagu. Manau, kad tokios eilės rodo, kad yra teatru domimasi.

„Mes kiekvienais metais darome tokią akciją, kad ateitų žmonės. Aš visada sakau, kad labai malonu, kai žiūrovas ateina į vietą ir nusiperka bilietą, nes dabar tas laikas, kai dažnai bilietus perka internetu, tačiau kai ateina žmonės ir pradeda kalbėti apie spektaklius, vienas kitam pataria, teatras atgyja. Tad žmonėms, dirbantiems teatre ir pamačiusiems tokias eiles, atsiranda stimulas“, – tikino B. Želvys.

Šiemet pigesnius bilietus galima įsigyti į devynis spalį vyksiančius spektaklius. Į kiekvieną spektaklį yra paliktas tam tikras pigesnių bilietų kiekis, tad šių metų tvarka kiek kitokia nei buvo praėjusiais metais. Be to, teatras dirbs tik darbo valandomis, o ne iki tol, kol bus norinčių įsigyti bilietus.

„Mes negalime visų bilietų parduoti taikydami akciją, bet tikrai siūlome įsigyti ir į tuos populiarius spektaklius, kurie ir taip surenka žmonių. Planuojame parduoti apie 2 tūkst. pigesnių bilietų“, – sakė teatro vadovas.

Nepatenkinti eile

Nors dauguma prie teatro laukusių žmonių džiaugėsi galėdami spektaklius pamatyti pigiau, atsirado ir tokių, kurie pasipiktino didele eile. Keli kauniečiai piktinosi, kad akcija vyksta tik vieną dieną, o žmones aptarnauja viena kasininkė.

„Čia toks pasityčiojimas, kaip šitaip galima. Jūs pasižiūrėkit, kada mes prieisime. Tik vakare? – sakė eilės pabaigoje sutikta Veronika. – Kai Dramos teatre buvo akcija, tai ne vieną dieną. Per kelias dienas žmonės pasiskirstė, tai eilių nebuvo, o čia – nesąmonė. Viena kasa dirba ir tik vieną dieną vyksta akcija. Tikrai norėjau nusipirkti, bet kiek aš čia galiu išstovėti“.

Kita moteris taip pat išreiškė pasipiktinimą, jog dirba tik viena kasa, tačiau Kauno Valstybinio muzikinio teatro atstovai paaiškino, kad visada dirbdavo tik viena kasa, nes pro kitą langelį žmonės gali pasiimti iš anksto rezervuotus bilietus. Dvi kasos veikia nebent Vilniuje, ženkliai didesniuose teatruose, o čia nėra galimybių padaryti daugiau kasų ir greičiau aptarnauti žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Labai įdomu, niekur neskaičiau kad tokia akcija vyks. Ir tik vieną dieną. Pasityčiojimas iš žmonių. Užsiraitoja kosmines kainas, o po tao nori pasirodyti geručiai.

gaila

gaila portretas
Aš taip pat neturėjau galimybės stovėt eilėj.

Goja

Goja  portretas
Ponas Želvį, o kaip pigiau bilietą nusipirkti dirbančiam?
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių