Quantcast

Pavasaris su ‚,Gražiausiu taku“

  • Teksto dydis:

Kauno kultūros centre „Tautos namai“ balandžio mėnesį vyko tęstinio kultūrinio-socialinio projekto ,XI-ojo menų festivalio ‚,Gražiausiu taku“ programa ‚,Pavasario garsai“.

Tai graži meno ir draugystės šventė, apjungianti įvairaus amžiaus dainininkus ir šokėjus. Tai projektas, skatinantis dalintis patirtimi, tobulėti, suteikiantis daug gerų emocijų

Kaip ir ankstesniais metais, į festivalio programą integruoti ir talentingi neįgalūs atlikėjai. Tai 9-metis dainorėlis Eimantas Pocius iš Kauno rajono Neįgaliųjų dienos centro. Taip pat Gražvydas Sidiniauskas iš Vilniaus Silpnaregių centro, dalyvavęs „Chorų karuose“, „Dainų dainoje“ ir kituose TV projektuose.

Propaguojant kartų bendravimo idėją, į koncertinę programą įtraukti ir vyresnio amžiaus atlikėjai. Tai moterų vokalinis ansamblis „Guboja“, švenčiantis 5-erių metų jubiliejų. Ansamblyje dainuoja įvairių specialybių moterys, mylinčios dainą, mėgstančios prasmingai leisti laisvalaikį. „Guboja“ dainuoja ir drauge su vaikų muzikos studija „Saulutė“, gyvuojančia jau 15 metų. Jungtinis ansamblis jau keletą metų dalyvauja festivalyje „Gražiausiu taku“, taip pat koncertuoja įvairiuose Kauno ir kitų miestų renginiuose.

Gražus kartų bendravimo pavyzdys – kai festivalyje „Gražiausiu taku“ vaikai dainuoja drauge su tėveliais.

Keliauti gražiausiu kūrybos, pažinimo taku, susitikti, bendrauti pasirengę ir žinomi visuomenei žmonės. Tai aktorė ir režisierė Hana Šumilaitė, populiarūs dainininkai Asta Pilypaitė, Egidijus Sipavičius. Visus dalyvius ir žiūrovus sveikino populiari poetė Santakos garbės ženklo nominantė Zenė Sadauskaitė.

Programos režisierė – edukologijos magistrė, diplomuota muzikos atlikėja Lijana Žiedelytė. Festivalio įkūrėja ir vyr.organizatorė bei meno kolektyvų „Saulutė“ ir „Guboja“ vadovė –Aleksandra-Danutė Žiedelienė.

Projekto koordinatorius – organizacija „A.C.Patria“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių