Quantcast

Pakaunės senjorai akcijai numezgė beveik 200 porų kojinių

  • Teksto dydis:

Kauno rajono trečiojo amžiaus universiteto (TAU) metų pabaigos šventėje apibendrinti tradicinės akcijos „Šiltos Kalėdos“ rezultatai, pristatyti senjorų darbai.

Bemaž įspūdingiausias iš jų – kalėdinė eglutė, sudaryta iš senolių rankomis sukurtų šiltų dovanų – kojinių, pirštinių, riešinių ir čempių.

Mezginių eglutė džiugino neilgai – po renginio ji buvo nupuošta, o šiltosios dovanos perduotos Kauno rajono socialinių paslaugų centro darbuotojams, kurie jas padovanos stokojantiems pakaunės gyventojams. Akcijoje dalyvavo 96 TAU studentai: 85 moterys ir vienas vyras. Drauge jie numezgė 184 poras kojinių, 3 poras riešinių, 5 poras pirštinių, 16 porų čempių, 5 poras vaikiškų batukų ir 14 vaikiškų kepuryčių. 

Renginio metu pristatytas ir įspūdingas Kauno rajono seniūnijų herbų pano, skirtas Lietuvos valstybingumo šimtmečiui. Herbų pano, kurį puošia Lietuvos tautinė vėliava, vaizduoja 25 Kauno rajono seniūnijų herbus. Juos savo rankomis išsiuvinėjo 28 TAU studentės. Herbų pano iškilmingai įteiktas Kauno rajono savivaldybės atstovui – vicemerui Pauliui Visockui, kuris pažadėjo surasti tinkamą vietą jį eksponuoti.

Ši graži dovana sukurta įgyvendinant projektą „TAU dovana Lietuvai“, kurį iš dalies finansavo Kauno rajono savivaldybė. Projekto metu TAU studentai ne tik siuvinėjo herbus, bet ir klausė paskaitų apie Lietuvos heraldiką, herbų kūrimo principus, spalvas ir simbolius, taip pat pagilino žinias apie įžymius praeito šimtmečio žmones, garsinusius mūsų šalį, o kūrybinių dirbtuvių metu piešė savo asmeninius, šeimos ar giminės herbus.

Renginį papuošė Lietuvos tarptautinės baleto akademijos šokėjų pasirodymas, Garliavos fakulteto studentės Mildos Mikalkėnienės skaitomos ištraukos iš Kristijono Donelaičio poemos „Metai“ bei Justino Marcinkevičiaus „Kraujas ir pelenai“, Garliavos meno mokyklos mokinių muzikavimas, universiteto vokalinių ansamblių iš Karmėlavos, Raudondvario ir Garliavos fakultetų bei svečių iš Marijampolės TAU dainos bei pastarųjų atsivežta „valgomų“ veltinukų paroda. Akį džiugino ir Domeikavos fakulteto studentės Genovaitės Marcinkevičienės tapybos darbai. Renginio pabaigoje dalyviai vieningai sutarė, kad geriausias būdas prisiminti gerus darbus – juos pakartoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TAU studentė

TAU studentė portretas
Nuoširdus ačiū renginio organizatorėms . Tai buvo tikrai puikus renginys. Pageidautume kasmet tokių renginių.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių