Quantcast

Operos karaliaus P. Domingo koncertas Kaune sužavėjo publiką

  • Teksto dydis:

Šeštadienio vakarą Kauno "Žalgirio" arenoje koncertavo operos karalius Placido Domingo. Tai buvo jo pirmasis koncertas Lietuvoje.

Scenoje kartu su juo žiūrovai išvydo garsias operos žvaigždes – „Grammy“ apdovanojimu įvertintą sopraną Ana Maria Martinez, Lietuvos operos primadoną Violeta Urmaną ir žinomą Ispanijos dirigentą Jordi Bernacer.

  P. Domingo koncertas su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru įvyko Lietuvai ypač svarbią dieną - vasario 16-ąją. Svečio pasirodymas sulaukė publikos ovacijų.

P.Domingo su V.Urmana vieną kūrinį sudainavo lietuviškai.

Madrido priemiestyje gimęs P.Domingo yra pelnęs 12 „Grammy“ ir du „Emmy“ apdovanojimus.  Jis yra vadovavęs geriausiems pasaulio orkestrams ir įkūnijęs net 149 skirtingus operos vaidmenis. 

 P.Domingo yra ne tik operos solistas, bet ir puikus dirigentas. Kaip orkestro vadovas, jis sukūrė per 500 operos pasirodymų ir simfoninių koncertų. Kaip operos solistas ir kaip orkestro dirigentas, P.Domingo reguliariai koncertuoja Milano „La Scala“, Vienos operos, Londono „Covent Garden“, Paryžiaus „Bastille Opera“, San Francisko operoje, Čikagos „Lyric Opera“, Vašingtono „National Opera“, Los Andželo operoje, Barselonos „Liceu“, Buenos Aires „Colon“, Madrido „Real“ ir daugelio kitų svarbiausių operos rūmų scenose.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

to puiku

to puiku portretas
Mat kaip.Galvojau, kad Tu.....

Ne politika

Ne politika portretas
Kažin, kas ta panelė kartu su Domingo ir Urbana? Su gumyte į "arklio uodegą" surištais plaukais ir iš po suknelės lendančiomis liemenuko petnešėlėmis? O šiaip - tai nuostabus dviejų pasauliui gerai žinomų žmonių susitikimas. Ir džiaukimės, kad vienas iš jų - mūsų Prezidentė.

Kaunietė

Kaunietė portretas
Labai patiko ir man. Didžiulis tokio koncerto pasisekimas tik įrodo, kaip Kaunui trūksta modernios koncertų salės, į kurią tokios žvaigždės nesibodėtų atvažiuoti dažniau.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių